Győzelem a hazai nyitányon!

Négy szettben nyert szombat este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kistext SE JP Auto Mercedes ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 2. fordulójában.

Sok hibával játszottak a hazaiak, kellett egy kis idő, mire összekapták magukat, de 6-6-tól már diktálták a tempót, igaz, ellépni ellenfelüktől nem igen sikerült. Blázsovics Péter és Szabó Dávid is jó megmozdulásokkal jelentkezett, de a Kistext felkapaszkodott. A hajrában azonban Toronyai Miklós együttesének az akarata érvényesült, de a látszat ellenére nem volt ez egy könnyű szett a szemszögükből (25-19, 1-0).

A térfélcserét követően előbb Jan Tarabus pontjainak, majd Szabó ászainak tapsolhatott a hazai publikum. Hiába nyitott Árva Milán is egy védhetetlent, és vezetett már csapata négy ponttal is, egy rosszabb nyitásfogadási periódust követően a Kistext felkapaszkodott (15-14). Igencsak szoros végjáték alakult ki, mind a két együttesnek volt szettlabdája, végül Rodrigo Moraesék érvényesítették azt (30-28, 2-0).

Nem roppant össze a Kistext, jól kezdte a harmadik játszmát (9-13). Toronyai cserékkel próbált meg operálni, de az első két szettben nyolc ászt is nyitó csapata nem találta a ritmust, és nem tudott közelebb zárkózni ellenfeléhez (11-17). Kapaszkodott a GreenPlan-VRCK becsületesen, de a korábbi könnyelműség megbosszulta magát (23-25, 2-1).

Péter Benedek már az előző játékrészben is jól szállt be, a negyedikben kezdett, és jó mezőnyei mellett a támadásokat is hatékonyan fejezte be (9-5). Juhász Péterre sem lehetett panasz, gyorsan hozott két blokkot, Toronyai pedig megtapsolta csapata 14. pontját, hiszen kétszer is a blokkot használták ütőik, majd harmadjára Blázsovics már be is ütötte a játékszert. Két pontra így is felzárkóztak a budapestiek, de Blázsovics megrázta magát, amit két ásszal is jelzett (20-14). A végén még a felnőttek között debütáló Garan Bálint is beállt, a hazai győzelem ekkor már nem forgott veszélyben (25-19, 3-1).

Szabó 23 pontot termelt, de Blázsovics is 21 egységig jutott.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
GreenPlan-VRCK – Kistext SE JP Auto Mercedes 3-1 (19, 28, -23, 19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 256 néző. V.: Horváth, Halász E.
VRCK: Páez 1, Blázsovics 21, Tarabus 11, Szabó 23, Árva 6, Moraes 4. Csere: Kiss (liberó), Warzywoda 1, Csoma, Péter B. 4, Juhász 3, Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Csizmadia 1, Reffatti 15, Mihucz 6, Fazekas 10, Gebhardt 8, Makarov 9. Csere: Lassu (liberó), Óhidi 2, Gönczi. Vezetőedző: Alekszandr Gutor.

Toronyai Miklós: Nem tehetjük meg a hazai közönséggel, de még az ellenféllel sem, hogy így leállunk két nyert szett után. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, ma tényleg volt, hogy a hetedik embert jelentették, átlendítettek a nehéz pontokon. Voltak azonban jó megmozdulásaink is, gondolok a nyitásokra, de olyan könnyelműnek nem szabad lennünk a jövőben, mint ma voltunk a harmadik szettben.

Alekszandr Gutor: Először is gratulálok a Kazincbarcikának. A mi játékunk sokkal jobb volt, mint egy héttel korábban, ebben nyilván segített, hogy több játékos állt a rendelkezésemre. Reméljük, amikor teljes lesz a keret, komolyabb eredményeket is elérhetünk, mert voltatok biztató jelek.