Háromszettes győzelem a Szeged ellen az idénynyitón

Szombat este a férfi röplabda NB I alapszakasz A-csoportjának 6. fordulójából előre hozott mérkőzésen a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s győzelmet aratott az újonc Vidux-Szegedi RSE ellen.

Cristian Palacios és Marián Vitko nélkül lépett pályára a Vegyész, előbbit Péter Márton, utóbbit Dudás Tamás pótolta az együttes első bajnokiján. A szegediek lelkesen, jól kezdtek, de a szett derekánál a hazaiak megrázták magukat, és Marcílio Braga pontjaival magabiztos előnyt kovácsoltak, amit folyamatosan sikerült növelniük (25-12, 1-0). A térfélcserét követően is partiban volt a játszma elején a Tisza-parti gárda, majd a debütáló Péter, Árva Milán és Braga blokkjai után már a VRCK lehetett nyugodtabb. A hajrában Blázsovics Péterék már nem engedtek ki, ugyanakkor a Szeged is szerzett még szép pontokat (25-15, 2-0).

A harmadik felvonásban már az elején meglépett a címvédő, majd a Szeged igyekezett tartani a lépést Dudásékkal. Ez össze is jött, hiszen a végén 19 pontig eljutott az újonc. A Vegyésznél a hajrában lehetőséget kapott Bibók Balázs és Csizmadia Tamás is, és bár a Szeged közelebb került, Juhász Péter pontja valamivel több mint egy órát követően a mérkőzés végét jelentette (25-19, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (12, 15, 19)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Csizmarik, Villás.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 8, Péter M. 5, Braga 15, Árva 12, Juhász 6. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.
Szeged: Piti 8, Fülöp 1, Honti 3, Sarnyai 2, Nagy 4, Csányi D. 5. Csere: Borsi (liberó), Váradi (liberó), Farkas-Baráti 4, Inhoff, Tátrai, Demcsák. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Marek Kardos: Még mindig a felkészülés elején vagyunk, ma a legfontosabb a győzelem megszerzése volt.

Nusser Elemér: Az történt, amire számítottunk, a Vegyész hozta a kötelezőt. Mi nagyon izgultunk az elején, de örülök, hogy ősszel négyszer is játszunk a VRCK-val, így fel tudunk készülni az azt követő találkozókra.

(fotó: vrck.hu)