Idegenben is nyernének Bibókék

Vasárnap 20 órától a Kistext SE vendége lesz a GreenPlan-VRCK a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. A párharcban Bibók Balázsék vezetnek, miután csütörtökön legyőzték a budapestieket a Don Bosco Sportközpontban.

A háromszettes sikert zárt ajtók mögött, egy viszonylag egyoldalú mérkőzésen érte el a GreenPlan-VRCK – az első és a harmadik szettben 20-20, a másodikban 14 pontig jutott a Kistext. Együttesünk saját nevelésű átlója, Bibók szerint azonban még nem szabad leírni a kiváló játékosokból álló Kistextet.

„A következő meccsnek is úgy fogunk nekimenni, mint a többinek: nyerni szeretnénk” – jelentette ki fiatal játékosunk. „Nincs könnyű dolgunk, fáradtak vagyunk, háromnaponta jönnek a mérkőzések, de úgy gondolom, megbirkózunk a feladattal, és nyerni fogunk a következő mérkőzésen is. Tud annál jobban játszani a Kistext, mint mutatta azt legutóbb, de úgy gondolom, ha mi a saját játékunkat nyújtjuk, akkor nem lesz gond.”

Bibók kilenc ponttal zárt csütörtökön, két blokkot hozott. Az ütőteljesítménye 50 százalék felett volt, úgy, hogy a második szettben háromból három, a harmadikban pedig négyből négy labdát ütött be.

„Az első szettben bennem volt a megfelelési kényszer, ezért nem tudtam arra a hőfokra eljutni, amire illett volna. Miután az edző beszélt a fejemmel, megkönnyebbültem. Tudtam, hogy meg tudom oldani a feladatot, de valami tényleg nem volt oké az első szettben” – árulta el Bibók, aki az Extraliga idei kiírásában összesen 54 pontot szerzett eddig tíz mérkőzésen.

A vasárnap 20 órakor kezdődő bajnokit a Hunvolley Tv nem fogja közvetíteni, viszont az megtekinthető a helyszínen (Újpest Röplabda Csarnok, Budapest, Szilágyi út 30.).