Ifistáink számára megkezdődik a szezon

Vasárnap a Don Bosco Sportcsarnok ad otthont az élvonalbeli U19-es fiú bajnokság 1. fordulójának egyik helyszínének, a Vegyész ifi csapata a MEAFC-Miskolccal és a Dunakanyarral méri össze erejét.

Ifi csapatunk augusztus elején kezdte meg a felkészülést az új idényre, és egy második hellyel melegítettek a 25. Eötvös Kupán. A héten egy felkészülési mérkőzést is játszottak a mieink, méghozzá jó barátaink, az egriek ellen, valamint csütörtökön is az állások begyakorlásán volt a hangsúly.

Alapesetben Batári Csaba irányítaná U19-es csapatunkat, ő neki azonban a Hírös Kupán lesz jelenése a felnőttekkel, így Bokor Elek és Vass Renátó fogja levezényelni az összecsapásokat. Ez számukra nem lesz idegen, az iskolakezdés óta kizárólag ők igyekeznek ezt a korosztályt fejleszteni, immáron Kovács Dorina erőnléti edző segítségével és Veres István mentoredző tapasztalata mellett.

„Kedden Cziczlavicz Dávid még a felnőttekkel edzett, de szerdán már velünk volt az egriek elleni meccsen” – mondta érdeklődésünkre Bokor. „Hazai pályán szeretnénk két magabiztos győzelmet aratni, még akkor is, ha ilyen-olyan okok miatt nem tudunk mindenkire számítani, vagy nem tökéletes állapotban. Jó felkészülésünk volt, amit szeretnénk egy jó rajttal megkoronázni.”

A mérkőzések védettségi igazolvány felmutatása mellett látogathatók. A Vegyész 10 órakor a miskolciak, 14:30-kor pedig a Duna-partiak ellen játszik.

Nem csak a fiúk, hanem a lányok, a VRCK-Szalézi is pályára lép a hétvégén, méghozzá Debrecenben.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)