Hírös Kupa: a Pénzügyőrt és a házigazdát is legyőztük

Két győzelemmel indította a Hírös Kupa Dunszt Ferenc Emléktornán való szereplését a Vegyész RC Kazincbarcika, miután a Pénzügyőr SE-t és a házigazda Kecskeméti RC-t is legyőzte.

Már reggel 7 óra előtt útnak indult együttesünk, és mint arról beszámoltunk, kisebb sérülések miatt – elővigyázatosságból – három játékos nem tudott a kerettel tartani. Délben már játszottak is Lukasz Ciupáék, méghozzá a bajnok és Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr SE ellen. Akikről végre lehetett valamit most már hivatalosan is megtudni, hiszen egész nyáron csendesek maradtak közösségi felületeiken, de végül két válogatott játékossal, az ütő Dávid Csanáddal és a center Gacs Dániellel is erősítettek, az ütő Reffatti viszont távozott.

Ami a mérkőzést illeti: a VRCK Ciupa és Bibók Balázs ponterős játékával rendre ellenfele előtt volt, de vezetőedzőnk honlapunk érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy csapatszinten voltak jók.

„Minden csapatnál most van a maximum terhelés, ami a fizikai felkészülést illeti, így azért az eredményekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de persze, mindig jobb nyerni, mint veszíteni” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak. „Kértem a fiúkat, hogy ne az eredménnyel törődjenek, hanem hajtsanak, küzdjenek a pályán. Ennek most meglett az eredménye, még akkor is, ha a harmadik játszma nem ezt mutatja. Most sokkal jobban játszottunk, mint szerdán a Presov ellen. Ha ugyanezzel az alázattal megyünk minden labdáért, akkor ez a hozzáállás azt fogja eredményezni, hogy jönni fognak a pontok, a szettek és a meccsek.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HÍRÖS KUPA DUNSZT FERENC EMLÉKTORNA

Pénzügyőr SE – Vegyész RCK 1-2 (-21, -23, 14)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 50 néző.
PSE: Pedro 4, Magyar 1, Dávid 9, Gacs 2, Kovács 12, Kiss 14. Csere: Felicinao (liberó), Rása 6. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 13, Juhász 7, Bibók 9, Árva 3, Mudo 3. Csere: Dudás (liberó), Budai (liberó), Csizmadia, Szabó 3, Péter M. 4. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

A Kecskemét elleni találkozót is irányította a Vegyész, Mudo és a csereként beálló Szabó Dávid is szépen termelték a pontokat. A Vegyész ezúttal nem veszített játszmát, mi több, még egy ráadás szettet is játszottak a felek, és azt is a mieink nyerték. A mezőny legeredményesebbje az átlóként és centerként is játszó Bibók Balázs volt 11 ponttal.

„Egy kicsit hullámzóbb volt a játékunk a hazaiak ellen, a végén figyelmeztetni is kellett a játékosokat, hogy sok a hiba, de aztán megfogadták a tanácsokat. Örülünk ennek a két sikernek, holnap is szeretnénk nyerni, aztán hétfőn, regenerációval folytatjuk a munkát” – zárta gondolatait Toronyai.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HÍRÖS KUPA DUNSZT FERENC EMLÉKTORNA

Kecskeméti RC – Vegyész RCK 1-2 (-18, -21, 18)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 100 néző.
Kecskemét: Bogdán 2, Tomanóczy 4, Palánkai-Omoshebi 5, Gebhardt N. 4, Szabó A. 7, Argilagos 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török Zs. (liberó), Horváth B. 4, Kiss B., Balla Sz., Kasnyik. Vezetőedző: Nagy József.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 9, Juhász 4, Bibók 11, Árva 3, Mudo 8. Csere: Dudás (liberó), Budai 2, Csizmadia, Szabó D. 7, Péter M. 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

(fotó: facebook/roplabdakecskemet)