Így látták a főszereplők: Kiss, Cziczlavicz és Bibók értékelt

A DEAC után a Pénzügyőr SE-t is aranyszettben búcsúztattuk a Magyar Kupában, utóbbi párharc jutalma a döntő lett. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika három játékosát, Kiss Máté csapatkapitányt, Cziczlavicz Dávidot, valamint Bibók Balázst kérdeztük a szerda esti találkozóról.

Kiss Máté: „Nincs még vége a mérkőzésnek, folyamatosan ez járt a fejemben az elveszített szettek után. Nem adtam fel a reményt, de szerintem a többiek sem. Sok játékosnak ez volt az első ilyen tapasztalata kezdőként, volt nyomás az utóbbi meccseken mutatott forma miatt, de abszolváltuk a feladatot, ott vagyunk a döntőben. Teljesítettük a célt, amit az első meccs előtt fogalmaztunk meg, az eredmény most már nem számít. Kaposváriként jó érzés lesz éppen a nevelőegyesületem ellen játszani, de ezt akár a javamra, javunkra is fordíthatjuk. Mindenki tudja, milyen szintű csapat a Fino, de mi meg szeretnénk mutatni, hogy képesek vagyunk megnehezíteni az ellenfél dolgát a döntőben is.”

Cziczlavicz Dávid: „Arra számítottunk, hogy nekünk fognak esni a hazaiak, de úgy gondolom, hogy a szurkolóink nagyon sokat segítettek a helyzetünkön, egy percre nem hagytak minket magunkra. Végül úgy alakult, hogy mi kerültünk ki győztesen a párharcból, tehát nagyon fontos volt, hogy otthon mi is három szettben tudtunk nyerni. Az előző szezont kudarcként éltem meg, hogy nem tudtuk megszerezni a bronzérmet sem a Magyar Kupában, sem pedig a bajnokságban, ezért ősszel úgy indultam neki a szezonnak, hogy döntőt szeretnék játszani. Izgatottan várom az érdi finálét.”

Bibók Balázs: „Mentálisan és fizikálisan is ott volt a csapat az aranyszettben, le a kalappal a srácok előtt. Tapintható volt a feszültség és az izgulás a pályán mindenki részéről. Szerintem a mérkőzés elején nem hittük el, hogy ott lehetünk a fináléban. Mindenkinek ez az első olyan szezonja, amikor alapemberként kell bizonyítania, és a teljesítményével hozzá kell tennie csapata sikerességéhez. Meg voltunk illetődve, de a végére csak összekaptuk magunkat, és azért küzdöttünk, hogy együtt kiharcoljuk a döntőt.”

Mint ismert, a március 10-ei, Érd Arénában megrendezésre kerülő fináléban a Fino Kaposvár lesz a Kazincbarcika ellenfele.