A Dágot fogadjuk vasárnap

Vasárnap 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dág KSE csapatát fogadja a Don Bosco Sportközpontban az Extraliga alapszakaszának 17. fordulójában.

Szerdán egészen remek eredményt ért el a Vegyész: két év után ismét bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Az aranyszettben kiharcolt finálé akár új lendületet is adhat a csapatnak, és bár ebben bízik Toronyai Miklós vezetőedző is, azért látja, mennyit vett ki az utóbbi két hét a társaságból.

„Jó lenne nem elszállni a hét közepén elértek miatt, de azért egy erőltetett menet végéhez közeledünk, négynaponta jöttek a meccsek” – emlékeztetett a 44 éves szakember. „Az előzetes célunk az volt a bajnokságban, hogy az első hatban zárjunk, de mivel most ott vagyunk a harmadik helyen, nem szeretnénk kiengedni. Ehhez azonban, ha nehezen is, de gyűjtenünk kell a pontokat, főleg hazai pályán. Minden szett, minden pont fontos lehet.”

A GreenPlan-VRCK a Dágot fogadja vasárnap, a találkozó élő pontkövetése a szövetség statisztikai oldalán érhető el. A dágiak eggyel több meccset játszottak a mieinknél, 20 pontjuk van, amivel nyolcadik helyen állnak a tabellán. Ősszel a mieink 3-2-re kikaptak a Dágtól idegenben, azonban a novemberi kupameccsen már a mieink nyertek 3-0-ra, Dágon, míg idehaza 3-1 arányban diadalmaskodtak decemberben. Aktuális ellenfelünk nincs jó formában, legutóbb otthon kapott ki a MEAFC-Peka Bautól, januárban csak a TFSE-t tudta két vállra fektetni. Kiss Mátéék azonban egyre jobban teljesítenek odahaza is, a legutóbbi három Extraliga-találkozójukat a Don Bosco Sportközpontban behúzták.