Így várja az edző a pécsi és a bleiburgi túrát

Daniel Oraveccel, a VRC Kazincbarcika vezetőedzőjével beszélgettünk a hétvégi mérkőzésekről.

Pénteken Pécsett, a PTE-PEAC vendégeként magyar bajnokit, majd szombaton a szlovén Calcit Volley Kamnik, vasárnap pedig az osztrák AICH/DOB Posojilnica ellen játszik Közép-európai Liga-mérkőzést a VRC Kazincbarcika.

Korábbi írásunkban már szót ejtettünk a csapatok formájáról a Közép-európai Ligában, pillanatnyi helyzetéről, most azonban csak és kizárólag a VRCK-ra összpontosítunk, méghozzá Daniel Oravec vezetőedzővel. A szlovákiai szakembert arra kértük, árulja el nekünk, mit vár a hosszú hétvégétől, merthogy három nap alatt három mérkőzés vár együttesére.

„Nagyon jó kis túra lesz, ezerhatszáz kilométer, csak kár, hogy nincs plusz harminc fok” – viccelődött a jó kedvű tréner, akit Dano, vagy Dani bácsiként szólítanak játékosai. „Pécsen egyértelműen mi leszünk a favoritok, ezt a decemberi mérkőzésünk is alátámasztja, amikor nagyon simán vertük a pécsieket. Jóllehet, akkor nagyon tartalékos felállásban érkeztek hozzánk, most biztosan erősebb csapattal fognak felállni. Ennek ellenére három pontot szeretnénk szerezni, nem is lehet más célunk.”

Az együttes az éjszakát a magyar-horvát határtól nem messze tölti, majd reggel edz egyet, ebéd után pedig útnak indul a dél-ausztriai Bleiburgba. Aznap a Kamnikkal méri össze erejét 19 órától, majd másnap a házigazda AICH/DOB ellen játszik ugyancsak 19 órától. Jó hír, hogy mind a két mérkőzést közvetíti a Laola1.tv (linkek a cikk alján).

„Tisztában vagyunk azzal, milyen játékerőt képviselnek ellenfeleink, kik azok a játékosok, akikre jobban oda kell figyelnünk” – utalt Oravec a szlovén és az osztrák ellenfélre. „Habár mindig a győzelemért lépünk pályára, és sosem adjuk fel, ezen a szinten a hibákat a háló túloldalán lévő együttesek keményen megbüntetik. Ez még inkább igaz hétvégi riválisainkra, akik az idei szezonnak erősebb kerettel vágtak neki, mint a tavalyinak. Akkor a Kamnikot saját pályáján sikerült megcsípnünk, de idén visszatért az önbizalma, és csak kétszer kapott ki a Közép-európai Ligában. Az AICH/DOB hasonló játékerőt képvisel, a magas, nemzetközi szintű légiósokkal nem lesz egyszerű tartani a lépést.”

„Számunkra a Közép-európai Liga kitűnő felkészülést jelent a hazai bajnokságra, hiszen erős ellenfelekkel szemben mérhetjük le tudásunkat, de persze a nemzetközi ellenfelek ellen is mindig győzelmi szándékkal lépünk pályára. Ami most a legfontosabb, hogy jól játsszunk a hétvégén, mert februárban több rangadó is vár ránk a bajnokságban és a Magyar Kupában” – zárta gondolatait Oravec.

A Kamnik – VRCK linkjéért ide kattintson, míg a kék-sárgák AICH/DOB elleni összecsapása itt nézhető.

Fotó: vrck.hu archív/Tóth Milán