A csapatkapitány értékelt

Szabó Dávidot, együttesünk csapatkapitányát arra kértük, értékelje a csapat eddigi szereplését.

vrck.hu: Tizennégyből tizennégy győzelem a bajnokságban. Maximálisan elégedettek lehetünk?

Szabó Dávid: Örülünk ennek a szép szériának, de – nem megbántva az ellenfeleket – mindössze néhány mérkőzésen sikerült minket megszorítani, ami nem feltétlen előny. Rajtunk kívül másik három csapat kiemelkedik a bajnokságból, a Fino Kaposvár, a HÉP-Kecskeméti RC és a Pénzügyőr SE, de szerencsére őket is sikerült két vállra fektetnünk. Szeptemberhez képest sokkal jobbak vagyunk, de tudjuk, van még hova fejlődni. Összességében azonban elmondható, nagyon pozitívan várom az előttünk álló hónapokat, még úgy is, hogy én személy szerint továbbra sem merem kijelenteni, meglehet az első hely. Azért még keményen meg kell dolgoznunk az edzéseken és a tétmeccseken, ezt mindenki jól tudja a csapaton belül.

A Magyar Kupa elődöntőjében majd a Fino Kaposváron kell túljutni. Előnyt jelenthet, hogy a visszavágót idehaza játsszuk?

Rendkívül boldog vagyok, hogy hosszú évek után ismét a négy között vagyunk, és természetesen itt nem szeretnénk megállni. A címvédő Szolnokot két meggyőző teljesítménnyel sikerült legyőznünk, és ugyanez a célunk a kaposváriak ellen is. Az igaz, hogy nem is olyan régen megvertük őket hazai pályán, szettveszteség nélkül, de abban biztos vagyok, még egyszer ilyen gyengén nem fognak játszani – főleg Kaposváron. Remélem, sikerül az első, idegenbeli mérkőzésen elérnünk egy jó eredményt, mert hazai pályán, a mi szurkolóink előtt egy fokkal könnyebb dolgunk lehet.

A Közép-európai Ligában ott vagyunk a középmezőnyben, a hétvégén két élcsapat ellen kell helytállni.

Aki igazán ismeri az erőviszonyokat, az tudja, nagy bravúrnak számítana a négy közé jutás, és ezzel már a szezon előtt is tisztában voltunk. Tudtuk, ez pokoli nehéz lesz a szlovák, a horvát, a szlovén és az osztrák sztárcsapatokkal szemben, viszont valamilyen célt meg kellett fogalmaznunk, hiszen elvárás nélkül nem lehet eredményt elérni. Sokkal jobban teljesített idén a klub a sorozatban, mint egy évvel ezelőtt, és még matematikailag van is esélye az elődöntőbe kerüléshez. Én azonban a most ránk váró két mérkőzésben egy kiváló felkészülési lehetőséget látok. Nem szabad ugyanis elfelejteni, februárban több rangadó vár ránk a hazai porondon, melyeken szeretnénk olyan jól teljesíteni, mint eddig. Félreértés ne essék, úgy fogunk felmenni a pályára Bleiburgban, hogy nyerni akarunk, hiszen ezt várjuk el magunktól, illetve ezt várják el tőlünk a szurkolóink is.

A játékosok érzik a csapat iránt növekvő érdeklődést?

Abszolút, ami nagyon jó érzés. A Kaposvár ellen sokan kilátogattak, és remélem, hogy idén sikerül több alkalommal is megtölteni a Don Bosco Sportközpontot. Mi igyekszünk minden mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtani, hogy azzal még több ember szimpátiáját elnyerjük, mert jól tudjuk, sokkal élvezetesebb egy röplabdamérkőzés, ha vannak drukkerek a lelátón. Szerencsére Kazincbarcikán sokan szeretik a röplabdát.

A vállsérülésed már a múlté?

Nem is nevezném sérülésnek, inkább csak pihentetnem kellett. Ez meg is történt, az elmúlt hetekben pedig kezeltettem és erősítettem is. Korábban is pályára léphettem már, de a szakvezetés úgy döntött, semmit sem siettet, és valljuk be őszintén, a csapat is jól szerepelt nélkülem.

Fotó: vrck.hu archív/Tóth Milán