Indul a szezon, a MAFC-BME vendégeként!

Szombaton 19 órától a GreenPlan-VRCK a MAFC-BME vendégeként lép pályára a férfi röplabda Extraliga nyitó fordulójában.

Az előző két idényben a Vegyész és a MAFC rengeteg alkalommal kerültek szembe egymással. A bajnokságban végül mindig a fővárosiak bizonyultak jobbnak: 2021-ben és 2022-ben is az ötödik meccsen szerezték meg a bronzérmet a Kazincbarcikával szemben, míg a Magyar Kupában együttesünk nem hagyta egyszer sem kibontakozni riválisát.

Könnyen elképzelhető, hogy az új versenyszezonban is lesznek felejthetetlen meccsek a csapatok között. Az MK-ban ismét a legjobb nyolc között találkozhatnak ugyanis egymással, a bajnokságban pedig a fővárosiak és a borsodiak is a dobogóra vágynak.

Toronyai: Szeretnénk javítani a legutóbbi eredményeinken

A MAFC kerete a nyáron alaposan átalakult, azonban az alapemberek közül Julio Galvez, Krupánszki Olivér, Pápai Péter és Eke Péter is maradt. Hozzájuk csatlakozott többek között a válogatott Gacs Dániel és két bolgár légiós.

„Viszonylag sok változás volt a keretben, de ezek teljesen tudatos cserék voltak” – idézi a hunvolley.hu Nagy Pétert, a műegyetemisták vezetőedzőjét. „Ami az esélyeket illeti, ugyan közhelynek hangzik, de ettől még igaz: évről évre egyre kiegyensúlyozottabb a bajnokság, szinte nincs előre lefutott meccs. Úgy gondolom, hogy a mostani csapatunkkal ütőképesek tudunk lenni, de hogy ez mire lesz elég, azt most elég nehéz lenne megmondani. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem a sereghajtók közé tartozunk majd.”

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
MAFC-BME

Érkezett: Kunert Mátyás (Szolnoki SPC), Tóth Kristóf (MÁV Előre SC-Foxconn), Kókai Róbert (Rákosmente), Szimeon Topuzliev (bolgár), Gacs Dániel (Pénzügyőr SE), Hrisztian Dimitrov (bolgár, HK Kópavogur)
Távozott: Tomas Lescay Favier (Fino Kaposvár), Csoma Krisztián (GreenPlan-VRCK), Benkő Balázs (Dág), Bozóki Bendegúz, Bruno Tiago Godoi da Silva, Szabó Balázs, Szabó Bence (Dág)

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika
Érkezett: Cziczlavicz Dávid (utánpótlásból felkerült), Garan Bálint (utánpótlásból felkerült), Kiss Máté (Fino Kaposvár), Ján Tarabus (szlovák, VKP Bratislava), Maksymilian Warzywoda (lengyel, Kolozsvár), Csoma Krisztián (MAFC-BME) Távozott: Lukasz Ciupa (Olaszország), Csizmadia Tamás (Kistext SE), Bibók Balázs (MÁV Előre SC-Foxconn), Dudás Tamás (másodedző lett)

A szezont nem kezdheti a legjobb szájízzel a GreenPlan-VRCK, hiszen a hét elején többen is betegség miatt hagytak ki edzéseket, míg Blázsovics Péter a lengyelországi túráról maradt le. Budai Balázs és Péter Benedek biztosan nem tud elutazni Budapestre a kerettel betegség miatt.

A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti, a belépő 1000 forint.