Ismét a Kaposvárnál az előny az elődöntőben

Hétfő este a Fino Kaposvár otthonában folytatódott a férfi röplabda Extraliga elődöntője, méghozzá a harmadik mérkőzéssel. Ezúttal sem tudott vendégként nyerni a GreenPlan-VRCK, miután 3-1-re kikapott somogyi riválisától.

Egy maroknyi szurkolótábor is elkísérte a GreenPlan-VRCK az elődöntő harmadik összecsapására, amely egy jó centertámadással indult a vendégek részéről. Gyorsan megléptek azonban a kaposváriak négy ponttal, köszönhetően a ki nem kényszerített hibáknak is Toronyai Miklós együttesétől (9-5). Páez Carlosék remekeltek mezőnyben, 12-9-ről fordítani tudtak, ki is kérte első idejét Ruben Wolochin vezetőedző (12-13). Visszaelőzött a házigazda, Bibók Balázs ugyanakkor előhúzott két jó nyitást és egy hátsósoros támadást (16-18). Hubicska Patrik egyenlített, Toronyai időt kért, Wolochin is, 22-nél is egált volt az állás. A Kaposvár jutott szettlabdához, és a másodikat értékesítette is (25-23, 1-0).

Jól kezdett a Vegyész a fordulást követően (4-8), viszont a hazaiakat sem kellett félteni, Marko Milovanovics kétszer is jókor villant (9-10). Egy inkább out-labdát bentre intett a GreenPlan-VRCK javára a vonalbíró, állásrendi hibát vétettek a kaposváriak, és pillanatok alatt négy volt közte (14-18). Wolochin magához hívta övéit, szereztek is két pontot a félperces után, úgyhogy Toronyai is mutatta a T-betűt. Így ez a hajrá is izgalmasan alakult, és ez még akkor is igaz, ha Mudóék néggyel nyertek (21-25, 1-1).

Ismét a somogyi egylet indított jobban (5-2), és Toronyainak kétszer is időt kellett kérnie, mert nem tudott elforogni a csapata, pedig már cserékkel is próbálkozott (11-2). Sőt, szinte sort cserélt, de az áttörés nem jött meg, és ezúttal nagyon kikapott Vegyész (25-11, 2-1).

Hárompontos hátrányból kapaszkodott fel az etap elején a Fino (8-8), majd ugyanennyi egységgel meg is lépett. Nem játszott jól a Vegyész, most ők tűntek legalább annyira enerváltnak, mint néhány napja a kaposváriak. Már csak fellángolásokra futotta, de a Kaposvár magabiztosan nyert, és újra átvette a vezetést a párharcban (25-19, 3-1).

Folytatás pénteken, 18 órától, a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár (2.) – GreenPlan-VRCK (3.) 3-1 (23, -21, 11, 19)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 200 néző. V.: Tillmann, Horváth. 
Kaposvár: Garchet 2, Hubicska 12, Sandoval 16, Milovanovics 17, Bögöly 14, Ojacsi 2. Csere: Bozóki (liberó), Kiss 1, Radovics, Vasquez 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Vegyész: Páez 3, Ciupa 4, Juhász 8, Bibók 15, Blázsovics 10, Moraes 5. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Árva 2, Szabó D. 8, Péter B. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Fino Kaposvár javára.

Ruben Wolochin: Erről szól ez a párharc, éppen kinek van jobb napja. Szerintem óriási jelentősége van az utazásnak, öt-hat óra buszozást követően nagyon nehéz játszani magas szinten.

Toronyai Miklós: Láb nélkül és önkényesen nem lehet röplabdázni. Karrierem során játszottam néhány fontos mérkőzést, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy egy győztes szett után így teljesítsen egy csapat, mint most mi. Játszani kell.

(Fotó: Muzslay Péter)