Jó eredményt akarnak miniseink a döntőben

Szombaton veszi kezdetét a III. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntő Egerben. A Pollack Mihály Általános Iskola is érdekelt a nyolcas fináléban, ami klubunk számára azért fontos, mert minden egyes fiatal a Vegyész RC neveltje.

mini-elodonto-csapatA csapat felkészítője Dudás Tamás, a felnőtt együttes játékosa. Vele beszélgettünk a szombattól keddig tartó döntő előtt.

„Lesz két kecskeméti, egy kaposvári, sümegi, gógánfai, székesfehérvári és egri csapat, utóbbi a rendezési jog miatt” – mondta Dudás a vrck.hu-nak. „A kecskemétiek biztosan erősek, ahogy a kaposváriak is. A sümegiektől idén már kikaptunk egyszer, de az egy szoros mérkőzés volt. Az egrieket sem szabad leírni, ott ki-ki meccsre számítok. A többi ellenfelet nem igazán ismerem, de mindenki ellen győzelemre játszunk. A program szombat délután kezdődik, ekkor lesz az eligazítás és a sorsolás, majd este nyolc órakor a Dobó István téren lesz a megnyitó. Vasárnap reggel kilenckor kezdődnek a küzdelmek, kedden már csak a helyosztókra kerül sor. Én és édesapám, Dudás András leszünk a két felkészítő, de Bene Anett is velünk tart majd, hiszen én hétfőn már nem tudok ott lenni a helyszínen munkahelyi elfoglaltságom miatt.”

Adódott a kérdés: milyen eredményt vár a felkészítő csapatától?

„Szeretnénk győzelmeknek örülni. A srácok nagyon várják már a tornát, komoly felkészülés áll mögöttük. Ha sikerülne bekerülni a legjobb négybe, maximálisan elégedett lennék. Egy kis szerencsével akár még a döntő is összejöhet, de már azt is meg kell becsülnünk, hogy itt lehetünk. A lényegi dolgok a pályán dőlnek majd el.”

A verseny helyszíne: Eszterházy Károly Főiskola Sportcsarnoka (3300 Eger, Leányka u. 6.)

tm