Jogerőre emelkedett az új helyszínre került RRK építési engedélye – (tervrajzokkal)!

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Észak-magyarországi Regionális Röplabda Központ (RRK) építésének ügye: a mai napon jogerőre emelkedett az új helyszínre, a Pollack Mihály Általános Iskola udvarára áthelyezett utánpótlásnevelő-központ építési engedélye.

Emlékeztetőként közöljük, a kazincbarcikai önkormányzat vezetőinek kérésére, az eredetileg az Ádám Jenő Tagiskola udvarára tervezett helyszín megváltozott, és a komplexum átkerült a Pollack Mihály Általános Iskola udvarára. Az engedélyezési tervek extrém gyors módosítása után, május 30-án adtuk be az építési engedélyezési kérelmet, és kértük a TAO-s pályázat módosítását. 2018. július 3-i dátummal megkaptuk az új területre az építési engedélyt, ami a mai nappal jogerőre emelkedett. Az új helyszínre adaptált kiviteli tervek készítése is megfelelő ütemben halad, így meg lehet kezdeni az előkészületeket a kivitelezésre irányuló közbeszerzési kiírásra.

A helyváltoztatás előnyökkel is járt: egyrészt az új helyszínen az önkormányzat – saját, a térség fejlesztésére irányuló beruházása révén – megoldja a szükséges parkolók kialakítását, másrészt a rendelkezésre álló nagyobb tér lehetővé tette a komplexum bővítését, melynek keretében egy 212 ülőhelyes lelátóval bővítettük a programot, nagyban növelve az RRK használati értékét. A projekt – a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szerint is – azért is érdemes a támogatásra, mert egyrészt a város egyik meghatározó általános iskolájának megoldja a mindennapos testnevelési órák tartásának évek óta fennálló infrastrukturális problémáit, másrészt lehetőséget teremt arra, hogy együttesünk utánpótlás nevelése, s ezen túlmenően a térség röplabda utánpótlásának versenyeztetése, az edzők továbbképzése is megoldódjon.

Az is fontos szempont, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi röplabdázásban újra egyre nagyobb sikerek felé törekvő felnőtt csapat is – a kor elvárt színvonalának megfelelő – otthonra leljen, megfelelő edzési, felkészülési lehetőséghez jusson. A korábban említett lelátóval való bővítéssel, valamint egy nagy „közösségi tér” teremtésével a város egyik legrégebbi, ma központi iskolaként működő, a város centrumában fekvő általános iskola az RRK megépítése után „igazán közfeladatot ellátó”, és erre megfelelő feltételekkel rendelkező centrummá válik.

Az előzőekben írottakat kiemelve mind az MRSZ, mind az EMMI mintaprojektnek tekinti a kazincbarcikai RRK-t, és szorgalmazza, segíti a megvalósulását.

A tervek szerint egy év múlva, az új szezonra való felkészülést már az új röplabdaközpontban kezdhetjük meg.