Kardos: Tudjuk, mi a baj, de időbe telik, míg visszaszerezzük az önbizalmunkat

A Nemzeti Sportnak adott interjút Marek Kardos, a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

Nem sikerült beverekednie magát a Magyar Kupa döntőjébe a Vegyésznek, amely így a bronzért játszhat szombaton a Fino Kaposvár ellen, és a bajnokságban is elveszítette veretlenségét a múlt hétvégén.

„Nagy krízisben vagyunk” – kezdte a helyzetet nem szépítgetve Marek Kardos, a magyar bajnok edzője, a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában. „Tudjuk, mi a baj, de időbe telik, míg visszaszerezzük az önbizalmunkat. Beszéltem mentáltrénerrel, egyértelmű, hogy a srácok túltelítődtek, ismét meg kell találniuk az örömet a játékban.”

„Ez a negatív széria azért nem volt teljesen várható” – folytatta. „Tudtuk, novembertől zsúfolt lesz a program, állandóan úton voltunk, mint egy NHL-csapat, szenvedünk a naptár miatt. Amikor fáradt és frusztrált vagy és a mentális állapot sem az igazi, akkor az alapmegoldások sem működnek, akadozik a nyitás és a fogadás, az pedig mindent meghatároz. Törekednünk kell arra, hogy a legegyszerűbben játsszunk, élvezzük a röplabdát és persze győzzünk, mert kellenek a sikerek a kilábaláshoz.”

(fotó: vrck.hu)