Kárpáti László beszélt a fiatalításról és az idei keretről

Mint arról beszámoltunk, hétfőn sajtótájékoztatót tartott klubunk a Don Bosco Sportközpontban. Kárpáti Lászlót az újságírók az idei csapatról is kérdezték, a klubelnök pedig készséggel válaszolt az Észak-Magyarország és a Nemzeti Sport érdeklődéseire.

Ismert, hogy a tavalyi csapatból Németh Szabolcs és Lubos Macko is visszavonult, Szabó Dávid pedig a még jobb feltételeket nyújtani tudó, román bajnokságban szereplő Zilah csapatához igazolt.

„Fiatalításon megy most át a keret, ez a folyamat azonban még évekig el fog tartani, főleg arra kell várni, hogy az utánpótlásunkból minden évben érkezzen egy kimagasló tehetség. Habár idén éppen ketten csatlakoztak a junioroktól a felnőttekhez, valamint Dunaújvárosból érkezett egy 19 esztendős feladó” – mondta Kárpáti László. „Azért dolgozunk, hogy az utánpótlás-nevelésünk ismét olyan legyen, mint a korábbi években, ezért is lenne fontos az akadémiai rendszer kialakítása.”

A klubelnök szerint a 20 éves lengyel Hubert Mañko és a 26 esztendős kolumbiai Cristian Palacios nagy erősítése lehet a csapatnak, akárcsak a hétfőn bejelentett brazil átló, Marcílio Braga. Arra a kérdésre, hogy az idei csapat erősebb lehet-e a tavalyinál, Kárpáti így válaszolt: „Nem tudom, van-e olyan ember, aki erre azonnal tudná a választ. Az alapcsapat, amit kezdőnek hívunk, jobb lehet, megvan rá az esély, erre törekedtünk. Cserék szintjén már más a helyzet, hiszen idősebb volt az akkori sorunk, a mostaniak fiatalabbak. Lehet, hogy a bajnokság felénél más lesz a véleményem, de a mostani kezdő semmivel nem lesz gyengébb, mint az előző kereté.”

Kárpáti elárulta, a tavalyi csapatból még kapcsolatban állnak a macedón szélső ütővel, Vlado Milevvel, akinek a sorsa a hónapban dőlhet el. A rutinos szélső ütő jelenleg is edzésben van, hiszen a VRCK liberójához, Marian Vitkóhoz hasonlóan a néhány nap múlva rajtoló Európa-bajnokságra készül.

(főcímkép: kolorline.hu / Kovács Loretta)