Kedden biztosan eldől a bronzérem sorsa

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára kedden 18 órától az Extraliga bronzcsatájának utolsó összecsapásán, amelyet a Hunvolley TV élőben közvetít a Kőér utcából.

A bajnokságot a Fino Kaposvár nyerte szombaton, miután összesítésben 3-1-re legyőzte a MÁV Előre SC-Foxconn gárdáját. Az azonban még nem dőlt el, ki lesz az Extraliga harmadik helyezettje, hiszen azok után, hogy a PSE megnyerte az első összecsapást, kettőn nyert zsinórban a Vegyész, majd legutóbb a PSE öt szettben egalizált Kazincbarcikán.

A mindent eldöntő összecsapásnak Budapest ad otthont, és bár Toronyai Miklós vezetőedző szerint nem a csapata az esélyes, mégis megvan a sansza a sikerre.

„Ha négy év után sikerült legyőznünk a Pénzügyőrt idegenben, miért ne sikerülhetne még egyszer? Ehhez viszont az kell, hogy nyitásban jobbak legyünk” – jelentette ki a 44 éves szakember. „Néhány napja rossz döntéseket hoztunk kiélezett szituációkban, valamint van olyan játékosunk, a rutinosak mellett, aki még nem játszott ilyen hőfokú párharcban, teljesen természetes, hogy több volt a hiba. Ahogy mondtam, elmarasztalni azonban senkit nem lehet, mert akartak a játékosok, az utolsó pontig küzdöttek.”

A Pénzügyőr játéka sokat javult néhány nap alatt, sokkal kiegyensúlyozottabban teljesített a Magyar Kupa-győztes együttes Kazincbarcikán, mint tette azt Budapesten.

„Nem szabad feladni és görcsösen játszani, és amint mondtam, a szervákon kell javítanunk” – ismételte Toronyai.

A mérkőzést a Hunvolley TV élőben közvetíti.

NB I Liga-győztes a MEAFC-Miskolc
Több kazincbarcikai nevelésű, kötődésű játékossal a soraiban, szakemberekkel a kispadján sikerült megnyernie az NB I Ligát, azaz az élvonal alsóházát a MEAFC-Miskolcnak. A miskolciak a döntőben a Vidux-Szegedi RSE-t győzték le összesítésben 3-1-re. Gratulálunk!