Az ötödik szett döntött, hogy lesz ötödik meccs

144 perces, ötszettes meccset nyert a Pénzügyőr SE péntek este a Don Bosco Sportközpontban a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellen, így egyenlített a bronzcsatában. Az utolsó mérkőzésre kedden kerül sor a fővárosban.

Az előző két meccshez hasonlóan ezúttal is Péter Márton kapott lehetőséget a kezdőben, miután Blázsovics Péter továbbra sincs bevethető állapotban. A csapatok felváltva voltak előnyben, először a PSE került hárompontos fórba Kiss Dániel vezérletével (14-17). Innen álltak fel Juhász Péterék, és bár volt szettlabdája a vendég együttesnek is, végül a kazincbarcikai center vezérletével sikerült kicsikarni a részsikert (27-25, 1-0).

A fordulást követően a Pénzügyőrnek sikerült nagyobb fokozatra kapcsolnia, szinte nem volt gyenge pontjuk a budapestieknek, magabiztosan vezettek a játszma végjátékához közelítve (14-18). Megint felkapaszkodott a GreenPlan-VRCK, Rodrigo Moraesék szettlabdához is jutottak, a második szett mégis a fővárosiaké lett (25-27, 1-1).

Lendületben maradt a Pénzügyőr, zsinórban négy pontot sikerült szereznie (4-6), majd egy kicsit a játékvezetői ítéletek kerültek előtérbe, mindkét csapat kárára. Összességében így is Kovács Zoltánék maradtak előnyben (10-14), Toronyai Miklós vezetőedző cserékkel próbált meg javítani együttese teljesítményén. Ez azonban nem sikerült, előnybe kerültek a vendégek (17-25, 1-2).

Jól szállt be a hazai oldalon Szabó Dávid, kétpontos előnyben voltak a sárga-kékek a játszma derekáig. A szett második felében oda-vissza vezettek a felek, igazán parázs volt a hangulat, hiszen ismét a bírói ítéletek kerültek középpontba. A nagy adok-kapokból ezúttal Willian Reffattiék jöttek ki jól, következhetett az ötödik szett (28-26, 2-2).

Két hazai ponttal indult a játszma, de a Pénzügyőr gyorsan összekapta magát, és ismét olyan magabiztosan játszott, mint a nap folyamán. 6-8-cal fordultak a csapatok, majd négypontos hátrányát igyekezett a GreenPlan-VRCK ledolgozni (9-11). Ez már nem sikerült a hazaiaknak, így az ötödik szett döntött arról, hogy lesz ötödik meccs a bronzcsatában (12-15, 2-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 2-3 (25, -25, -17, 26, -12)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 370 néző. V.: Tillmann, Árpás.
Vegyész: Páez 5, Reffatti 20, Juhász 13, Csoma 10, Péter M. 11, Moraes 14. Csere: Kiss (liberó) Szabó 11, Péter B. 1., Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar 6, Kiss 19, Tomanóczy 15, Kovács 18, Dávid 15, Rása 12. Csere: Feliciano (liberó), Solti, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Nehéz ilyenkor rosszat mondani a csapatról, mert akartak a srácok, de sajnos bele-bele hibáztunk. Pedig az ötödik felvonást is jól kezdtük, és a közönség is ott volt mögöttünk még az elveszített harmadik szett után is. Megyünk, hogy kedden behúzzuk a bronzérmet.