KEK: a címvédő nyert Kazincbarcikán

A Közép-európai Kupa 8. fordulójában az SK Posojilnica Aich/Dob 3-0-ra nyert a Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként.

Az első szettben szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyszer-kétszer lógott meg valamelyik fél néhány ponttal, de 20-20-nál ismét egált mutatott az eredményjelző. A hajrában az Aich/Dob koncentrált jobban, így előnybe került. A térfélcserét követően a Vegyész kezdett jobban, a címvédő azonban folyamatosan lendült játékba, és végül öt ponttal a másodikat játszmát is megnyerte. A harmadikban Matej Kök nagyon elkapta a fonalat, a szélső remek nyitásaival már hattal ment az elején a Posojilnica, ahonnan a Kazincbarcika nem tudott visszakapaszkodni, így az osztrákok könnyedén nyertek, és visszavágtak a kinti 1-3-ért.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 8. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – SK Posojilnica Aich/Dob 0-3 (-22, -20, -12)
Don Bosco, 400 néző. V.: Höger, Porvaznik (szlovákok).
VRCK: Páez 1, Németh 5, Banai 6, Szabó 7, Milev 2, Juhász 5. Csere: Vitko (liberó), Árva 1, Toronyai, Blázsovics 4, Macko. Vezetőedző: Marek Kardos.
Aich/Dob: Kasnik, Kök 16, Grabmüller 8, Stelmach 8, Pusnik 8, Franetovich 12. Csere: Steiner (liberó), Hruska, Keel 1, Mihajlovic. Vezetőedző: Matjaz Hafner.

Marek Kardos: Ma nem küzdöttünk, és ezért bocsánatot kell kérnünk a szurkolóinktól, akik mindig mögöttünk álltak.

Matjaz Hafner: Sok nyitást rontott ellenfelünk, ami megkönnyítette a dolgunkat, de ez semmit nem von le a mi érdemünkből. A három pontért jöttünk ide, megmutatni, hogy a bleiburgi vereségünk csak kisiklás volt.