KEK: listavezetőként fogadjuk a sereghajtót

Szombaton 19 órától az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel látogat a Vegyész RC Kazincbarcika együtteséhez a Közép-európai Kupa (KEK) 4. fordulójában.

Mindkét csapat három összecsapáson van már túl a MEVZA sorozatának idei kiírásában: a VRCK kétszer nyert, egyszer kikapott öt szettben, míg a Waldviertel nyeretlen, egy pontja van. Az eddig látottak és az előző évben lejátszott meccsből kiindulva a Kazincbarcika számít a találkozó esélyesének. Jóllehet az osztrákokat nem szabad félvállról venni, és nem is fogják Marek Kardos legényei, akik győzelemre készülnek.

„Ha ott akarunk lenni a legjobb négy között, nyernünk kell szombaton: itthon játszunk, hazai pályán, és az előjelek is nekünk kedveznek” – mondta a vrck.hu-nak adott interjújában a szlovák szakember. „Voltak eddig bravúrjaink, most az úgymond kötelezőt is be kell húznunk. Nem lesz egyszerű, mert kiváló játékosai vannak a Waldviertelnek, de mi sokkal összeszokottabbak vagyunk, míg ők, ahogy általában szokták, idén nyáron is szinte új csapatot építettek.”

Az URW a szintén osztrák Posojilnica Aich/Dobtól (3-0) simán kikapott három szettben, míg a szlovén ACH Volley Ljubljanától lopott egy pontot (2-3). A másik szlovén sztárcsapat, a Calcit Kamnik ellen már nem jött össze neki ez a bravúr, pedig közel állt hozzá (3-1). A VRCK a Kamniktól kapott ki ezidáig (2-3), azonban a horvát HAOK Mladost Zagrebet és az Aich/Dobot is idegenben fektette két vállra, egyaránt négy szettben.

„Kicsit meglepődtem azon, hogy ilyen sokan kilátogatnak a mérkőzéseinkre, de ez jó, ez kell a magyar röplabdának” – dicsérte a drukkereket Kardos. „A Győr elleni kupavisszavágón is több százan voltak, sportszerűen biztatták mindkét csapatot, éppen ezért abban bízom, hogy a Waldviertel ellen telt ház és pokoli hangulat lesz.”

A szombaton 19 órakor kezdődő találkozónak természetesen a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a belépés díjtalan. A meccset a DigiSport 2 élőben közvetíti.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)