Két rangadóval zárul az alapszakasz, vasárnap Kecskemétre utazunk

Vasárnap 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC vendégeként lép pályára a férfi röplabda Extraliga 13. fordulójában. A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt a Pénzügyőr SE már biztos alapszakaszelsőnek mondhatja magát, de öt csapat még reménykedhet akár a második hely megszerzésében is. Erre a legnagyobb esélye a Fino Kaposvárnak van, mivel 21 pontot gyűjtött, míg a Kecskemét, a DEAC, a GreenPlan-VRCK és a MÁV Előre SC-Foxconnak 18-18-at.

TABELLA ITT

Toronyai Miklós együttesének nincs könnyű dolga, hiszen a hátralévő két meccsén előbb a Kecskeméttel, majd a Kaposvárral találkozik. Ahhoz, hogy a Vegyész biztosan a négy között zárjon, mindkét meccsét meg kell nyernie, így sorsa a saját kezében van, még akkor is, ha ez nem egyszerű feladat. Vezetőedzőnk szerint azonban ezt meg kell ragadniuk.

„A legutóbbi nyolc tétmeccsünkből hetet is megnyertünk, ez összességében nem egy rossz széria” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak. „Szerintem a média, a szurkolók is látják, hogy szerencsére kiegyenlített a bajnokság, ami mindenképpen jó a magyar röplabdázásnak. Ez azt jelenti, hogy minden meccset a legkomolyabban kell venni, jelenleg pedig hat csapat van, amely bármikor meglepheti egymást. Következő ellenfelünk, a Kecskemét sem egy gyenge képességű csapat, nyomás alatt kell őket tartanunk, hogy jó eredményt érjünk el. Én azt látom a játékosaimon, hogy két győzelemmel akarják zárni az alapszakaszt, persze ennek érdekében a pályán is ki kell mindent adnunk magunkból.”

Az őszi mérkőzésen a KRC 3-1-re nyerni tudott a Don Bosco Sportközpontban, és hogy még több esély legyen a visszavágásra, egy busznyi szurkoló is útra kel vasárnap, hogy a Messzi István Sportcsarnokban buzdítsák a sárga-kékeket. Egy hely még kiadó a buszban, ezzel kapcsolatban Ferencz Esztert kell keresni Messenger-üzenetben.

Végeredmény

Csapat123TEredmény
Kecskemét1222210Vereség
GreenPlan-VRCK2525253Győzelem

Csarnok

Messzi István Sportcsarnok
Kecskemét, Olimpia u. 1, 6000 Magyarország

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Idény
2023.01.15. 18:00 Extraliga 2022/2023