Kétszer annyit hibáztunk, mint a Kecskemét

Múlt hét csütörtökön a Vegyész RC Kazincbarcika egy fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Kecskeméti RC-től. Pedig együttesünk önerőből 11 ponttal többet szerzett ellenfelénél, viszont kétszer annyit is rontott.

Az 50 rontás rengetegnek számít, még egy ötszettes összecsapáson is. Szabó Dávidék 20 alkalommal hibáztak nyitást (a KRC nyolcszor), ami szintén tetemes mennyiség. És mindezek ellenére még meccslabdája is volt a Vegyésznek, végül azonban az első két szettet megnyerő vendégek nyerték a mindent eldöntő felvonást.

„Nem értem, miért kezdtük álmosan az összecsapást” – emlékezett vissza Toma Sándor vezetőedző. „Egy állásban megragadtunk, ez pedig hatással volt a folytatásra is. Sokkal jobb szintű csapat vagyunk annál, minthogy a negyedik pontnál nyitásfogadó-ütőt kelljen cserélnünk. A Kecskemét szépen, fegyelmezetten játszott, és ahogy mi is kezdtünk belelendülni a játékba, úgy láthatott egyre jobb röplabdát a közönség.”

Ismét a nyitásfogadás volt az a játékrész, amiben gyengélkedett a VRCK. A csapat 44 százalékosan teljesített ebben a játékelemben, ami rossznak számít, és ehhez még jött a 20 nyitásrontás és az egyéb hibák. Összesen 50 pontot adott ellenfelének a Vegyész, míg csak 25-öt kapott. Pedig alanyi jogon 81 pontnak örülhettek Toronyai Miklósék, még az ellenfél csak 70-nek.

„Ha nem megy a fogadás, nem lehet játszani” – folytatta a szakember. „Hajtottunk, visszajöttünk a mérkőzésbe. Az első meccsen nagyon megvert minket a Kecskemét, így ezúttal szerettük volna megmutatni, hogy vagyunk velük egy szinten. Viszonylag hosszú labdamenetek voltak, amiből mi többször is jól jöttünk ki. Hiába hibáztunk rengeteget, nüánszokon múlott a győzelmünk. Ha csak fele ennyit hibázunk, talán szettveszteség nélkül is nyerhettünk volna. Azonban még nem tartunk itt, így ahogy eddig is, dolgozunk tovább.”

A mérkőzés legjobbja hazai oldalon Banai Máté volt, aki hétről hétre egyre jobb formában játszik.

tm