K&H Magyar Kupa: a győzelem a Vegyész célja

Vasárnap 16 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC-vel játszik a K&H Magyar Kupa harmadik helyéért. Csapatunk vezetőedzője, Toronyai Miklós lényegre törő volt a cél tekintetében.

„Nagyon akarjuk az érmet, ezért mindent meg fogunk tenni a pályán. A saját játékunkra koncentráltunk az utóbbi napokban, hiszen szeretnénk mi irányítani a mérkőzést. Szerintem számít az, hogy a legutóbbi mérkőzést megnyertük ellenük, és mi összességében jobb formát mutattunk az utóbbi hetekben. A Kecskemét több vereségbe is beleszaladt, de mivel a bajnokságban már nem harcolhatnak éremért, ezért biztos, hogy a kupában minden tudásukat bevetik majd. Mi azonban ezt szeretnénk megakadályozni, de ehhez szinte hibátlan játékra lesz újfent szükségünk” – mondta honlapunknak Toronyai.

A 16 órakor kezdődő találkozó zárt kapuk mögött lesz megtartva, de az m4sport.hu élőben közvetíti azt a budapesti Ludovika Arénából.

A Vegyész nemrég összemérte erejét a Kecskemét ellen, azt a párharcot magabiztosan megnyerte 3-0-ra. Akkor el is dőlt, hogy az alföldiek hosszú évek után nem lesznek ott az első négyben a bajnokságban, de a kupában még szeretnének éremmel gazdagodni. Kettő, sérüléssel bajlódó játékosuk is van: a fehérorosz átló, Pavel Kandulinszki, valamint a válogatott liberó, Deák Márk – azt nem tudjuk, hogy játékra alkalmas állapotban lesznek-e már vasárnap.

A csapatoknak közös kupamúltjuk is van: legutóbb 2018-ban találkoztak, a fináléban. A Vegyész ott is három szettben aratott győzelmet, azt a mérkőzést még Érden rendezték.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)