K&H Magyar Kupa: megvan a bronzérem!

A Vegyész RC Kazincbarcika két szoros és egy sima játszmában legyőzte a Kecskeméti RC-t a K&H Magyar Kupa bronzmeccsén.

A Vegyész kezdte jobban a találkozót, hathoz érve három ponttal ment, és a pályaválasztó kecskemétiek 7-11-nél ki is kérték első idejüket. Középen Ivan Mihalj hozott két jó blokkot (9-14), majd egy tetszetős támadás végén Mineiro hátsó sorból volt eredményes (11-16). Lukasz Ciupa figyelt Kaszap Tamásra, sáncolta az ellenfél feladóját, majd egy kombinációt követően volt eredményes a lengyel. Árva Milán ütését a „sólyomszem” is kint látta, Toronyai Miklós 16-20-nál kérte ki első idejét. Argilagos vezérletével zárkózott a KRC (19-22, 21-22), ki is kérte második idejét a Kazincbarcika, és a pauza után Ciupa hátára vette övéit – előbb ütésből, aztán blokkból, majd ismét támadásból szerzett pontot (22-25, 0-1).

Juhász jó sáncával indult a második szett, majd hiába a szép VRCK-megoldások, a Kecskemét a meccs folyamán először előnybe került (5-4). El is kapták a fonalat a kék mezesek (9-5), nem állt ekkor össze a kazincbarcikai védekezés, Toronyai ezt az időkérés alatt meg is említette övéinek. Kapaszkodniuk kellett Dudás Tamáséknak (12-9), a KRC ugyanis sokkal eredményesebben ütötte be a labdáit, Dávid Zoltán vezetőedző 15-13-nál mégis úgy érezte, ideje magához hívnia a játékosait. 16-nál érte be ellenfelét a Kazincbarcika, majd át is vette a vezetést azzal a lendülettel. Árva okos megoldása után újfent Kecskemét-idő következett (18-20), majd ezúttal jól kérte ki a videós visszajátszást a Vegyész, amivel három lett közte a különbség. Két gyors pontot azonban szereztek Krupánszki Olivérék, erre Toronyai időkéréssel választolt, hogy kicsit megnyugtassa játékosait (20-21). Összességében ez sikerült is, Árva ugyanis beütötte a második játszmalabdát (23-25, 0-2).

Árva Milán pontját ünneplik a kazincbarcikaiak. Fotó: Kovács Loretta, VRCK.

Kecskeméti pontokkal indult a harmadik felvonás, és fegyelmezett játékának köszönhetően már négy ponttal is meglépett a Dávid-csapat (7-3). Ez az előny alig egy perc alatt el is olvadt (7-7), 9-nél már Ciupáék mentek eggyel. Mihalj gyakorlatilag átüthetetlen volt (8-12), Páez remekül osztotta szét a labdákat a társak között, meg is duplázta előnyét a VRCK (8-16). A végén már óriási volt a különbség a felek között, Toronyai a fiatal játékosainak is lehetőséget tudott adni, és végül magabiztos teljesítménnyel a Vegyész megszerezte a bronzérmet (14-25, 0-3).

A VRCK csapatának legjobb játékosának Páez Carlos választották.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, 3. HELYÉRT
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-22, -23, -14)
Ludovika Aréna, Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Tillmann, Jámbor.
KRC: Nagy 4, Gebhardt N. 9, Krupánszki 7, Kasza 2, Rabeka 1, Argilagos 25. Csere: Stréli (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 4, Ciupa 14, Juhász 10, Árva 11, Mineiro 10, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 1, Budai 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy megvan a bronzérem, nagyon szerettünk volna érmet szerezni a sorozatban, és ez sikerült. Fegyelmezetten játszottunk, amire azért is volt szükség, mert a kecskemétiek mindenképpen szépíteni akartak a szezonjukon. Szerencsére stabilak voltunk, gratulálok a fiúknak a mai teljesítményükhöz.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)