Remek egyéni teljesítményekből nem volt hiány

A szinte végig hibátlan teljesítményt nyújtó Páez Carlos vezérletével szerezte meg vasárnap a K&H Magyar Kupában a bronzérmet a Vegyész RC Kazincbarcika, de nem csak a csapatkapitány nyújtott kiemelkedőt.

Páez jól osztotta szét a labdákat, ami a 69 %-os fogadásnak nagyban köszönhető volt, tehát a Dudás Tamás, Mineiro, Lukasz Ciupa hármas ezúttal is jól dolgozott össze, mindössze három ászt kapott. Támadásban – ha nem vesszük ide Páezt, aki kétszer, valamint Budai Balázst, aki egyszer próbálkozott sikeresen – Juhász Péter kilencből hét labdát pontra váltott, de Ciupa is 50 % felett zárt, míg Árva Milán és Mineiro minden második labdáját értékesítette.

A csapat mindössze négyszer hibázott ütésben – az ellenfél Kecskeméti RC kétszer ennyiszer -, de nyitásban is csak hét rontás volt. Habár az ász csak kétszer jött össze, az ellenfél 56 %-os fogadási hatékonysága azt jelzi, nyomás alatt tudták tartani a sárga-kékek nyitásaikkal a KRC-t. Összesen 15 blokkot hoztak Ivan Mihaljék, ebből öt-öt fűződik a horvát óriás és Ciupa neve mellé.

A Vegyész a bronzmeccsen mind a jól bejátszott (pozitív), mind a hálótól távol eső (negatív) fogadásaiból eredményesebben tudott támadni a Kecskemétnél, és a kivédekezett labdáinak a 64 %-át be is ütötte – ami a másik oldalon csak 46 % volt.