Kupaelődöntő szerdán, Kaposváron

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén lép pályára szerdán a VRC Kazincbarcika a Fino Kaposvár otthonában.

Vasárnap még ötszettes bajnokit vívott Daniel Oravec vezetőedző legénysége, melyet megnyert a HÉP-Kecskeméti RC vendégeként. 72 órával később pedig már másik nagy riválisa, a Fino Kaposvár csarnokában igyekszik helytállni.

„Nem érzem fáradtnak a játékosokat, fizikálisan és mentálisan is rendben vannak” – fogalmazott a vrck.hu-nak csapatunk edzője kedd délelőtt. „Nagyon várjuk már a szerdát, a Kaposvár elleni mérkőzések mindig különleges hangulatúak. Természetesen egy jó eredményt szeretnénk elérni, és nem igazán foglalkoztunk azzal a ténnyel, hogy idehaza a bajnokin három szettben nyertünk.”

A kék-sárgák már kedden útra keltek. Somogyjádon alszanak, ahol vacsora előtt edzenek is, majd szerda délelőtt szintén mozognak egy órát. A csapatból mindenki egészséges, Oravec tehát akár meg is keverheti a lapokat, mint például tette azt január elején: Szabó Dávid helyett Árva Milán kezdett a Don Bosco Sportközpontban a somogyiak ellen.

„Bízom a játékosaimban, tudom, mire képesek. A kezdőnk rutinos röplabdázókból áll, akik Kecskeméten sem törtek meg, hiába vezetett már az ellenfél kettő-egyre” – tette hozzá a szlovákiai tréner. „Csak azért, mert valaki hibázik, nem kell egyből lecserélni. A negyedik szettől jobban játszottunk, a statisztika is alátámasztja ezt. Kaposváron is hasonlóan kemény összecsapásra számítunk, hiszen vendéglátónk keretében is akadnak válogatott játékosok.”

Oravechez hasonlóan Vlado Milev sem volt elégedett az első három szettben nyújtott játékkal Kecskeméten. A 80-szoros macedón válogatott szélütő szerint csapatszinten nagyon rosszul játszottak, de sikerült megtalálniuk önmagukat, és végül átvették az irányítást.

„Jól mutatja a csapat erejét, hogy nem törtünk meg, és ahogy a negyedik szettől jobban játszottunk, erővel is jól bírtuk a hajrát. Jöttek az extra pontok, volt erő a támadásokban és küzdöttünk egymásért” – fogalmazott honlapunknak Milev, aki szerint ezúttal a Kaposvár jobban fog játszani, mint tette azt egy hónapja. „Odahaza, saját szurkolótábora előtt mindenképpen erősebb lesz a Fino, nekünk pedig nem szabad azzal foglalkozni, hogy már nyertünk idén ellenük három szettben. A kupameccseknek más hangulatuk van, és sokat nem lehet hibázni, mert két mérkőzésen dől el a továbbjutás.”

A 18.30-kor kezdődő rangadót a kapos.hu oldalán lehet élőképes közvetítéssel figyelemmel követni. A visszavágóra február 22-én, 18 órakor kerül sor a Don Bosco Sportközpontban – a találkozóra a belépés ingyenes.

Fotó: vrck.hu / Tóth Milán