Magyar Kupa: az aranyjátszma döntött, a bronzéremért játszhatunk

A Pénzügyőr jutott a Magyar Kupa döntőjébe, miután az elődöntő visszavágóján 3-0-ra legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcikát, és az aranyjátszmát is megnyerte 15-11-re.

Az első mérkőzésen a Vegyész nyert a Don Bosco Sportközpontban 3-1-re, ami azt jelentette, hogy a Pénzügyőrnek már csak aranyjátszmában maradt esélye arra, hogy kiharcolja a döntőbe jutást. Az odavágó eredményétől függetlenül a Kazincbarcika nem dőlhetett hátra, hiszen a sorozat címvédője, a bajnokságban még mindig veretlen PSE-nek megvan a kerete ahhoz, hogy ilyen feladatot is megoldjon.

Toronyai Miklós együttese jól kezdte a találkozót, majd jól is folytatta, de a négypontos hátrányát a Pénzügyőr mindkét alkalommal sikeresen ledolgozta. A hajrában pedig sikerült az eredmény is megfordítania, végül pedig be is húzta az első felvonást (25-23, 1-0).

A térfélcserét követően is lendületben maradtak a hazaiak, a VRCK csak kapaszkodni tudott, de amikor „lőtávon” belülre kerülhetett volna, mindig bele-bele hibázott (17-12). Ez a forgatókönyv a szett végéig kitartott, hiszen volt közte kettő is a különbség, a végén mégis a PSE nyert hattal (25-19, 2-0).

A harmadik etapban is a PSE dominált, Toronyai a végén már inkább pihentette övéit, így következhetett az aranyjátszma (25-12, 3-0). Az extra játszmában is a Pénzügyőr dominált, nem lehetett a fináncokon ma fogást találni, így teljesen megérdemelten jutottak be a sorozat fináléjába (aranyjátszma: 15-11).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 19, 12) aranyjátszma: 15-11.
Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Adler, Mezőffy.
PSE: Magyar 2, Reffatti 13, Pedrao 9, Kovács Z. 22, Kiss D. 9, Rása 7. Csere: Feliciano (liberó), Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez, Ciupa 11, Juhász 1, Árva 19, Mineiro 4, Mihalj 3. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia T., Péter M., Bibók 1., Budai 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Továbbjutott a Pénzügyőr, aranyjátszmában.

Jókay Zoltán: Gondoltuk, hogy a Barcika nekünk fog esni, és ez be is jött nekik az elején. Mi csak a szett felétől kezdtünk el üzemi hőfokon teljesíteni, és örülök, hogy innen már nem engedtek ki a srácok.

Toronyai Miklós: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Pénzügyőrnek a mai teljesítményéhez. Megbeszéltük a meccs előtt, hogy felszabadultan játsszuk azt, amit tudunk, de görcsösek voltunk, és nem egy gyengébb egyéni teljesítményünk volt. Ezeket ma nem bírtuk el.