Magyar Kupa: jön a DEAC elleni visszavágó

Szerdán 19 órakor a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC-ot látja vendégül a Don Bosco Sportközpontban a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Az első meccset, még decemberben, a Vegyész húzta be 3-1-re, viszont a bajnokikat a hajdúságiak nyerték 3-0-ra (Debrecenben) és 3-2-re Kazincbarcikán.

„Mindenképpen pozitívum, hogy nálunk van az előny” – fogalmazott a 43 éves szakember a vrck.hu-nak. „Annyira kiegyenlített lett a mezőny, hogy akár hat-hét csapat is bármikor odaérhet a négybe, legyen szó a kupáról vagy a bajnokságról. Az elvégzett munka és az aznapi forma, valamint a fejben való higgadtság fog dönteni minden mérkőzésen. Bízom abban, hogy szerdán ebből mi fogunk kijönni eredményesen. Négy közé szeretnénk kerülni, ezért mindent megteszünk.”

Mivel a GreenPlan-VRCK négy szettben nyerni tudott az odavágón, ezért a visszavágón már két játszma is elegendő lenne számára a továbbjutáshoz. Ha viszont a debreceniek három vagy négy szettben nyernek, akkor aranyjátszma fog dönteni a továbbjutó kilétéről. Adódott a kérdés, másképpen kell-e készülni egy ilyen helyzetben?

„Az edző ugyanúgy készül minden mérkőzésre, és a játékosok is így tesznek” – válaszolta Toronyai. „Mindig az adott szettre kell koncentrálni, hazai pályán egyébként sem lehet más célunk, mint a győzelem. Ha nekünk esik a Debrecen, és mondjuk nyer egy-két játszmát, akkor sem kell bepánikolni. Ahogy mondtam, kiegyenlített a mezőny, ez a DEAC sem az, amely volt két-három szezonnal ezelőtt. Fejben, összeszedetten, taktikusan és éretten kell játszani.”

A 2022-es naptári év utolsó mérkőzését sérülés miatt kihagyni kényszerült Blázsovics Péter, míg Juhász Péter a Pénzügyőr elleni felkészülési találkozón szenvedett bokasérülést. Az ő állapotuk felől is érdeklődtünk Toronyainál.

„Mindenki rendben van. Blazso már nem érez fájdalmat, edzésben van. Petya múlt heti sérülése szerencsére nem volt súlyos, de kihagyott néhány edzést. Rájuk jobban oda kell figyelni, de azt gondolom, hogy teljes csapattal fogunk tudni kiállni szerdán” – mondta a vezetőedző.

A 19 órakor kezdődő összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Jegy- és bérletinformációk a 2022/23-as szezonra

Végeredmény

Csapat1234TEredmény
GreenPlan-VRCK251630253Győzelem
Debrecen222528181Vereség

Csarnok

Don Bosco Sportközpont
Kazincbarcika, Építők útja 54, 3700 Magyarország

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Idény
2023.01.11. 19:00 Magyar Kupa 2022/2023