Megerősödött MÁV Előre vár a Vegyészre

Szombaton 15 órától a MÁV Előre SC-Foxconn vendége lesz a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga középszakaszának 2. fordulójában.

Amikor a két csapat legutóbb találkozott egymással, a Vegyész könnyed győzelmet aratott Székesfehérváron. Akkor azonban nem voltak a legélesebbek a hazaiak, egyik legjobbjukra, Redjo Kocira nem számíthattak tökéletes állapotban. Azóta érkezett hozzájuk Eke Péter a MAFC-BME-től, valamint külföldről igazolt az Extraligába a válogatott átló, Pesti Marcell.

„Mindkét játékost jól ismerjük, tudjuk, milyen szintet képviselnek, és azt is tudjuk róluk, mit játszanak. Az már egy másik kérdés, mennyire sikerül őket semlegesítenünk, de azért az albán szélső ütőkről sem szabad elfelejtkeznünk” – mondta Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője honlapunknak.

Az újonc részéről nagy bravúr, hogy bejutott a középszakasz legjobb négy csapata közé, maga mögé utasítva a Fino Kaposvárt és a Kecskeméti RC-t. Az utolsó meccsükön ráadásul a címvédő Pénzügyőr SE-t sikerült legyőzniük, habár a középszakasz 1. fordulójában simán kikaptak Budapesten.

„Egyik mérkőzésből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert biztos, hogy ellenünk, hazai környezetben bizonyítani szeretnének” – folytatta Toronyai. „Nekünk, mint mindig, elsősorban a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk, és most jó úton járunk. Vannak ugyan nehézségeink, néhány játékos kihagyott egy-két edzést, de pénteken már teljes csapattal gyakorolhattunk. Nehezebb dolgunk lesz, mint volt az alapszakaszban, de igyekszünk olyan eredményt elérni, amivel elégedettek lehetünk majd.”

Végeredmény

Csapat1234TEredmény
Máv Előre-SC251629191Vereség
GreenPlan-VRCK212531253Győzelem

Csarnok

Videoton Oktatási Központ
101, Berényi út, Fáy András-lakótelep, Íróutcák, Székesfehérvár, Székesfehérvári járás, Fejér megye, Közép-Dunántúl, Dunántúl, 8000, Magyarország

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Idény Nézőszám
2023.02.04. 15:00 Extraliga 2022/2023 105

(főcímkép: VRCK archív)