Mentálisan volt erősebb a Dág

A hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika 3-2-re kikapott hazai pályán a Dági KSE csapatától a rájátszás harmadik mérkőzésén, így hátrányba került a bronzért folytatott párharcban. Dudás András vezetőedző úgy érzi, az ellenfél mentálisan jobban teljesített.

vrck-donauchemA Vegyész az első két szettet nagy csatában nyerte meg, majd a harmadikat viszonylag simán, 16-ra elveszítette. Ez nagy lökést adott a dágiaknak, akik a negyedik és az ötödik felvonást is behúzták. Dudás a vrck.hu-nak elmondta, játékosai mindent megtettek a sikerért, ám ezúttal mentálisan gyengébbnek bizonyultak, mint az összesítésben 2-1-re vezető Dág.

„Hazai pályán a Dágot kétszer is úgy vertük a szezonban, hogy nem veszítettünk szettet, ezúttal azonban vereség lett vége” – mondta honlapunknak a vezetőedző. „A játékosaim akarták a sikert, szidalmat senki nem érdemel. Az első két szettben mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, ez pedig rengeteg energiát felemésztett. A folytatásban a társaság talán már elkönyvelte a győzelmet, ezért kicsit visszaestünk, ami miatt a negyedik és az ötödik szettben már nem mi jöttünk ki jobban a végjátékokból.”

Ha a Dág szerdán nyer, úgy megkaparintja a bronzot, ellenkező esetben szombaton következhet a mindent eldöntő összecsapás Kazincbarcikán. Múlt hét szerdán azonban a VRCK kikapott a dunántúli településen.

„Ezen a szinten már csak a pillanatnyi forma dönt” – folytatta Dudás. „Az első, három-nullára megnyert meccs végeredménye is lehetett volna más, akár a dágiak is diadalmaskodhattak volna ilyen arányban. Sok energiát mozgósítottunk szombaton, de még többet kell annak érdekében, hogy szerdán kiharcoljuk a győzelmet. Akarjuk a harmadik helyet, az akarással most sem lesz gond.”

A találkozóra nagyon kevesen látogattak ki, ami Dudás szerint azért volt, mert a jó idő a szabadba csábított sokakat, ugyanakkor ezt sajnálja is, hiszen egy látványos meccsről maradtak le.

A mérkőzést a helyszínen tekintették meg szponzorunk, a DONAUCHEM képviselői, akik a vereség ellenére is elégedettek voltak a látottakkal, hiszen egy színvonalas összecsapásnak lehetettek a szemtanúi. A találkozót követően hangsúlyozták, jól döntöttek, amikor a röplabdaklubunk mellé álltak.

tm