Nyert a válogatott, a mieink is odatették magukat

Gebhardt Norbert átlót játszott, míg Blázsovics Péter csereként beállva segítette első győzelméhez a magyar férfi röplabda-válogatottat.

Szombat este megszerezte első győzelmét az Európa Liga ezüst divíziójában a válogatott. A nemzeti együttes Albánia legjobbjait győzte le 3-2-re. Az első két szettet a magyarok nyerték, majd a házigazdák egyenlítettek. Az ötödikben végig Bogdan Tanase szövetségi kapitány legényei vezettek, akik megérdemelten szerezték meg első sikerüket a sorozatban.

A VRCK játékosai közül Banai Máté ezúttal nem kapott szerepet. Gebhardt Norbert átlózott végig, tíz pontot termelt. Blázsovics Péter az első, a harmadik és a negyedik szettben csereként kapott lehetőséget, és olyannyira jól szállt be a meccsbe, hogy a mindent eldöntő játszmában kezdett, és így szerzett hét pontot valamint fogadott közel 70 százalékos hatékonysággal. A magyar válogatott legjobbja nem mellesleg Bozóki Bence volt, aki 24 ponttal zárt.

A válogatott csapatmenedzsere az a Németh Szabolcs, aki a VRCK első nyári szerzeménye. Németh Tiranába nem tudott elutazni, így az ő feladatait a szövetség felkérésére Kárpáti Zoltán ügyvezetőnk látta el.

Vlado Milev és a macedón válogatott vasárnap este lép pályára Lettország ellen.

Főcímkép: cev.lu