Kiváló a kapcsolat a szövetség és a VRCK között

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára elmondta, támogatják a VRC Kazincbarcikát tervei megvalósításában.

Jó a kapcsolat az MRSZ és a VRCK között, ez az elmúlt hetekben is bebizonyosodott, hiszen Kazincbarcika kiváló házigazdája volt a válogatottaknak. Ludvig Zsolt emlékeztetett, áprilisban az U20-as nemzeti együttes felkészülése zajlott a borsodi településen, május utolsó hetében pedig egy Ezüst Európa Liga-mérkőzésnek adott otthont Kazincbarcika.

„Köszönöm a klubnak és az önkormányzatnak a támogatást, a szervezést és a munkát a szövetség nevében, jó érzés volt ismét visszatérni, és nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a válogatott itt lépett pályára” – fogalmazott a főtitkár, majd a VRCK és az MRSZ közti kapcsolatról ejtett néhány gondolatot. „A szövetség komoly perspektívát lát abban, hogy a VRCK visszatalált a minőségi útra. Az MRSZ már az első stratégiai tervében műhelyközpontként jelölte meg a klubot, ennek már a kézzelfogható jelei is kezdenek megmutatkozni: egyrészt a csarnok tervezésében, másrészt az a szakmai munka, amin elindult a klub, arra ösztönöz, hogy támogassuk a programjukat.”

Ludvig hozzátette, példaképek nélkül nehéz utánpótlást építeni, de „ezen is jó úton jár a klub”. Reméli, hogy a Bajnokok Ligája-szerepvállalás is összejön, ebben a szövetség minden támogatást megad a VRCK-nak.

A főtitkár egyben a Közép-európai Röplabda Szövetség (MEVZA) alelnöke is, így az újjáformálódó bajnoki rendszerről is elárult néhány új fejlemény.

„A MEVZA könnyeben elérhető cél a VRCK számára, a sorozat az új idényben bajnoki rendszerben működne” – mondta. „Egyetlen akadály van még, az, hogy a végső döntés egyelőre nem született meg. Az érintett tagországok között elindult az egyeztetés, de nálunk egyértelmű a szándék: a VRCK mellett a Fino Kaposvár csak a Közép-európai Ligában szerepelne, kiemelve így őket a magyar bajnokság alapszakaszából.

Ez azt jelentené, hogy szeptembertől februárig csak nemzetközi és Magyar Kupa-mérkőzéseket játszana a VRCK. A Közép-európai Liga négyes döntőjét februárban rendezik, a magyar bajnokság küzdelmeibe a Kazincbarcika és a Kaposvár csak ezt követően csatlakozna be. Ez nem lenne újdonság, bő tíz évvel ezelőtt volt már erre példa – egyszer klubunknak sikerült is a harmadik helyen zárnia.

Fotó: vrck.hu