Október első hétvégéjén indul a bajnokság

Az előző idénnyel megegyező lebonyolítása lesz a magyar élvonalbeli férfi röplabda-bajnokságnak a 2019/2020-as szezonban, amelynek a Vegyész RC Kazincbarcika címvédőként vág neki.

A bajnokság első szakaszában két csoportba lesznek osztva a csapatok: a Vegyész az A-csoportban szerepel majd, de a hatosok kiléte még nem fix, hiszen a Győr nem nevezett az élvonalba, ellenben a junior és a serdülő válogatott megmérettetné magát a klubcsapatokkal. Várhatóan a VRCK-val a Kecskemét, a MAFC, a Sümeg, a Pécs és a Szeged lesz egy hatosban.

A bajnokság első szakaszában mindenki játszik mindenkivel hazai pályán és idegenben is, majd az alapszakasz végén a csoportok első három helyezettjei az Extra Ligában, a többiek az NB I Ligában folytatják a küzdelmeket. Az Extra Liga csapatai (hat csapat) két fordulót (oda-visszavágó) játszanak egymással, a fiú utánpótlás-válogatott(ak) az Extra Liga csapataival játszik egy-egy mérkőzést előre kijelölt időpontokban, január-március folyamán. Az első négy automatikusan elődöntős, az ötödik és a hatodik az Extra Ligában való maradásért küzd az NB I Liga első két helyezettjével.  Az elődöntők (1-4, 2-3 helyezett) és a döntők három nyert mérkőzésig tartanak.

Felnőtt csapatunk az idei szezonban nem indul a Közép-európai Ligában (MEVZA), így nemzetközi mérkőzést a Challenge Kupában fog játszani, amely november közepén startol, de még továbbra sem tudni, ki lesz az ellenfél. A Vegyész ugyanis a Balkán Kupa nyertesével fog találkozni a selejtezőben, a sorozatot szeptemberben rendezik.

Utánpótlás-csapataink közül az U19-esek kezdik meg leghamarabb a küzdelmeket, már szeptember harmadik hétvégéjén, majd következnek az U17-esek, az U15-ösök, és október második hétvégéjén az NB II-es bajnokság is elrajtol, amelyben a Vegyész U21-es csapata is megméretteti magát.

(fotó: vrck.hu/archív)