OMB II. osztály, döntő: miskolci győzelem, negyedik a Vegyész

Vasárnap a Don Bosco Sportközpont adott otthont a Dunszt Ferenc U13 Országos Mini Bajnokság II. osztályának a döntőjének. A kilenc csapatot is felvonultató eseményt végül a MEAFC-Miskolc zárta az élen, míg a Vegyész RC Kazincbarcika a negyedik lett.

A kilenc csapatot korábban három csoportba osztották. Az A csoportot a MEAFC-Miskolc nyerte a Pénzügyőr SE B és a Dág KSE előtt, a B jelűt a MEAFC-Felsőzsolca a MAFC-Németh László és a GLP Nyíregyházát megelőzve. A C csoportban a Vegyész csapata nagy csatában ugyan, de végül kikapott 2-1-re a DEAC-tól, így a második lett, míg a harmadik pozícióban a KESI B zárt.

Délután a csoportelsők az érmekért küzdhettek: előbb a MEAFC-Miskolc, majd a DEAC is legyőzte a MEAFC-Felsőzsolcát, és mivel előbbi kettő párharcát a miskolciak nyerték, így ők, mármint a MEAFC-Miskolc végzett az első helyen, és lett a másodosztály bajnoka.

A negyedik helyért a házigazda a MAFC-cal és a Dággal küzdött meg, sikeresen, és végül a dágiak az ötödik, a budapestiek a hatodik pozícióban végeztek. A 7-9. helyért zajló csatában GLP-Nyíregyháza, Pénzügyőr, KESI B sorrend alakult ki.

Az okleveleket és az érmeket Kárpáti László, a Vegyész RC Kazincbarcika elnöke, és a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja adta át. A torna legjobbjának járó díjat (Szabó Dávid, a GreenPlan-VRCK játékosának mezét) a MEAFC-Miskolc játékosa, Bari Bence érdemelte ki, és vehette át azt a tulajdonosától. Minden résztvevő egy-egy baseball sapkával és kulaccsal gazdagodott az MRSZ jóvoltából, míg a VRCK pólókat ajándékozott a játékosoknak.

A másodosztály bajnoka: a MEAFC-Miskolc.

(fotók: Kovács Loretta, VRCK)