Reffatti: Magabiztosak vagyunk, keményen dolgoztunk

Hétfőn 18 órakor megkezdi az Extraliga elődöntőjében való szereplését a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Willian Reffattival és Toronyai Miklóssal beszélgettünk a MÁV Előre SC-Foxconn elleni párharcot megelőzően.

A MÁV Előre a Kecskeméti RC-n, a mieink a Kistext SE-n keresztül jutottak a legjobb négy közé. A szezonban négy alkalommal találkoztunk már a székesfehérváriakkal: két-két győzelem és vereség a mérlegünk. Érdekesség, hogy az a csapat nyert mindig, amely vendégként szerepelt. Ezen szeretnének most változtatni Reffattiék, hiszen hazai pályán kezdhetik meg az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcát.

„Az utóbbi napok intenzívek voltak, keményen dolgoztunk az edzéseken” – fogalmazott brazil szélső ütőnk. „Ilyen jól szerintem egy párharcra sem sikerült felkészülnünk, minden tekintetben. A székesfehérváriak fiatalabbak nálunk, de elképesztő energiákat mozgósítanak, és a minőséggel sem maradnak adósak. Én azonban úgy gondolom, az a rutin, amivel mi rendelkezünk, különbséget jelenthet a javunkra. Ez a legjobb időszak a bajnokságban, most lesz a legjobb játszani. Magabiztosak vagyunk, keményen dolgoztunk, és remélem, a lehető legtöbbet fogok tudni segíteni a csapattársaimnak.”

A szurkolókon semmi nem fog múlni, hiszen eddig is teljes vállszélességgel a csapat mellett álltak. Rengetegen fognak kilátogatni az összecsapásra, hiszen amellett, hogy a Vegyész utánpótlása is ott lesz a lelátón, az Eszterházy SC és az EVSI játékosai is jelezték, érkeznek buzdítani a GreenPlan-VRCK gárdáját. Nem mellékesen, a másik ágon már vasárnap megkezdődik a párharc a Pénzügyőr SE és a Fino Kaposvár között.

Toronyai Miklós vezetőedzőnk szerint a rutin és a fiatalság találkozik egymással hétfőn a Don Bosco Sportközpontban.

„Az a négy csapat, amely bejutott a legjobb négy közé, nem érdemtelenül jutott el idáig, és mindenkinek megvan arra az esélye, hogy bekerüljön a fináléba” – fogalmazott a 43 éves szakember. „A MÁV Előre azért van itt, mert egy nagyon lendületes, fiatal csapatot rakott össze a szakmai stáb, és ez a fiatalság idáig képes volt őket elrepíteni. Nálunk a rutin az, ami képviselteti magát, és éppen ezt tudnám mindkét csapatnak az előnyének illetve hátrányának is mondani. Az ő igazi erősségük a fiatalságuk, a miénk pedig a tapasztalat. Ők nem fognak semmitől sem megriadni, menni fognak előre, míg mi tudjuk, mikor kell maximálisan odafigyelni. Nekünk az a legfontosabb, hogy a saját játékunkkal törődjünk, és hibára kényszerítsük ellenfelünket.”

A hétfőn 18 órakor kezdődő összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.