Sorsoltak a Challenge-kupában, cseh csapatot kaptunk

A Vegyész RC Kazincbarcika a Challenge-kupa legjobb 32 csapata között a cseh Jihostroj Ceske Budejovice együttesével fog összecsapni. Az oda- és visszavágóra is decemberben kerül sor.

Hosszú évek után a Vegyész ismét kivívta a nemzetközi kupában való szereplési jogot, és ami még fontosabb, azokat vállalni is tudta. Csapatunk útjába azonban egy komoly Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező együttes került, a Ceske Budejovice ugyanis az elmúlt években rendre a legrangosabb európai kupasorozatban indult. A 2015/16-os szezont viszont „csak” a harmadik helyen zárta, ezért az előttünk álló idényben a Challenge-kupában kell helytállnia.

A másik magyar csapat, a bajnok Fino Kaposvár nem vállalta az indulást a BL-ben, de a Challenge-kupában ott lesz – ugyanakkor selejtezőt kell játszania a ciprusi Pokka A.E. Karavával. Ha továbbjut, úgy az angol IBB Polonia Londonnal fogja összemérni erejét.

A hétvégén a Közép-európai Ligában is sorsolnak. A sorozatba a Vegyész mellett négy osztrák, három szlovén, valamint két-két szlovák és horvát csapat jelentkezett.

A VRCK tehát a 2016/17-es szezonban négy fronton is igyekszik helytállni, tapasztalatot szerezni (magyar bajnokság, Magyar Kupa, Challenge-kupa, Közép-európai Liga).

tm