Strandröplabda: Árváék a négy közé jutottak; a fiatalok megállták helyüket

A mögöttünk hagyott hétvégén több párosunk is strandröplabda-versenyen vett részt. A fiatalok az V. Gyöngyösi Strandröplabda Kupa 1. fordulóján léptek pályára, míg Árva Milán és Bibók Balázs B-kategóriás ranglista-pontszerző versenyen indultak Budapesten.

Árváék az első, hivatalos strandröplabda-versenyükön még csak ismerkedtek a körülményekkel, de a másodikon már egészen az elődöntőig meneteltek. A Vegyész párosa veretlen maradt a csoportkör alatt, majd a nyolcad- és a negyeddöntőben is jobbnak bizonyult aktuális ellenfelénél. Az elődöntőben a Nacsa Gábor (Strandsport SE) és Tóth András (Penta KSE) alkotta duó két szettben bizonyult jobbnak Bibókéknál – a korábbi ob-győztesek végül a tornát is megnyerték -, és bár volt esély Árváéknak a bronzérem megszerzésére, az végül a Penta KSE párosának, Dóra Bencének és Papp Mátyásnak a nyakába került.

„Húzós volt az első meccsünk, nem kezdtünk jól, de végül nyertünk” – adott élménybeszámolót Bibók Balázs. „A második találkozónk sokkal könnyebb volt, míg a harmadikban nagyot küzdöttünk, mínusz hatról sikerült visszajönnünk. Az egyenes kieséses szakaszban sem volt könnyű dolgunk, főleg a döntőbe kerülésért, mert Nacsáékon látszott, hogy komoly rutinjuk van homokon. A végére elfáradtunk, de kezdünk összeszokni, egyre több labdát sikerült mezőnyben is megfogni.”

Bibók Balázs és Árva Milán

A Cziczlavicz Dávid és Molnár Vajk, valamint Molnár Márk és Lévai Péter U16-os párosunk Gyöngyösön járt a hétvégén. Habár felnőtt, amatőr versenyről volt szó, fiatal koruk ellenére a VRCK tehetségei megállták a helyüket, hiszen sikerült mérkőzéseket nyerniük. A tornát nem mellesleg edzőjük, Bagó László nyerte meg Vincze Tamásnak az oldalán.

„Jó volt nézni, hogy milyen bátran játszanak a sokkal nagyobbakkal szemben, felnőtt hálónál” – mondta a fiatalokról Bagó honlapunknak. „Összesen huszonegy férfi páros nevezett. Vajkék a körbeverések miatt harmadikok, Márkék a második helyen zártak csoportjukban. A sorsolásnál a főtáblára kerülésnél nem volt szerencséjük, NB II-es és NB I-es játékosokkal találkoztak, de szoros meccseken maradtak alul.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fiatal strandröplabdázóink és edzőjük 🏐🏖️ #beachvolleyball #beachsport #hajravegyesz #vrck

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,