Szabó: Még egy kicsit akadozik a játékunk

Egyelőre még csak felkészülési mérkőzéseken, de bő egy év kihagyás után ismét meccseket játszik Szabó Dávid, a Vegyész RC saját nevelésű, Olaszországot is megjárt átlója.

Mint ismert, a 31 éves játékosnak az előző szezont teljes egészében ki kellett hagynia ütővállának a műtétje illetve az azt követő rehabilitációja miatt. Toronyai Miklós vezetőedző segítőjeként tevékenykedett a gyógyulása alatt, idén azonban már újfent a játékoskeret teljesértékű tagja. Pályára lépett mind a három, szlovák csapatok ellen vívott összecsapásokon is, valamint a Hírös Kupán, ahol a VRCK veretlenül zárt az élen.

„Nagyon jó újra a pályán lenni, hiányzott nagyon” – jelentette ki a csapatkapitány. „Még érzi a szervezetem azt az egy-másfél éves kihagyást, de lassan visszajövök a ritmusba. A vállam hétről hétre jobb, sokat kell dolgoznom vele, sok speciális gyakorlatot végzek nap mint nap, hogy erősítsem a vállizmaimat. Ez sajnos egy hosszú folyamat, de amennyire tudok, a csapat rendelkezésre állok.”

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon hol tart az együttes a felkészülésben, és hogyan érzik magukat az alapozás közepén.

„Ha konkrétan a mostra gondolunk, akkor éppen csúcsterhelésen vagyunk, ezért még egy kicsit akadozik a játékunk, a srácok mozgása, de a héten már előkerül a dinamika fejlesztése és a rengeteg csapatgyakorlat. Ez fog menni a következő négy hétben, hogy teljes mértékben készen álljon a csapat a bajnoki rajtra” – mondta Szabó.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)