U19: két győzelemmel nyitottak idehaza ifistáink

Vasárnap az élvonalban szereplő U19-es csapatunk a MEAFC-Miskolc és a Dunakanyar SE ellen is magabiztos győzelmet aratott. A hétvégén a másodosztályú ózdi fiúk valamint a VRCK-Szalézi lány csapata is pályán volt.

A Bokor Elek és Vass Renátó által irányított ifistáink ugyan egy szettet elveszítettek a miskolciak ellen, a másik hármat igencsak magabiztosan nyerték a megyei riválissal szemben. Egy kis pihenő után pedig a Dunakanyar következett, akkor már a 3-0-s győzelmet könyvelhették el fiataljaink.

„Örülök, hogy sikerült megnyernünk mindkét találkozót. Többségében magabiztosan játszottunk, de például a MEAFC ellen a harmadik szettben leült a társaság, amit ellenfelünk ki is használt. Meg kell tanulnunk folyamatosan koncentrálni, és tűzben játszani az első szettől az utolsóig. Látjuk a hibákat, igyekszünk mihamarabb kijavítani őket” – értékelt honkapunk érdeklődésére Bokor Elek.

U19 ORSZÁGOS IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, I. OSZTÁLY, ALAPSZAKASZ
Vegyész RCK – MEAFC-Miskolc 3-1 (14, 18, -25, 18)
Vegyész RCK – Dunakanyar SE 3-0 (21, 11, 16)

Az élvonalban 15 csapat szerepel. Mindenki játszik mindenkivel, majd a 14 fordulóból álló alapszakaszt a rájátszás követi.


Másodosztályú csapataink számára nem volt túl szerencsés a hétvége, főleg a tiszaújvárosiaknak. Mind a fiúknál, valamint a lányoknál példátlan betegség- és sérüléshullám csapott le, ami miatt egyik csapatunk sem tudott kiállni – az orvosi igazolásokat a versenykiírásnak megfelelően klubunk bemutatja a szövetségnek a héten.

A VRCK-Szalézi U19-es lánycsapatunk előbb legyőzte 3-0-ra a GLP Szent Imre csapatát, aztán ugyanilyen arányban kikapott a rendező Eötvös DSE-től. A VRCK-Ózd gyakorlatilag új csapatot kellett, hogy építsen, hiszen többen is kiöregedtek, így két sima vereséggel nyitottak, és bár a Malévot nem, de az Újfehértót már megtudták szorongatni.

„Több mint a csapat fele csak most nyáron kezdte a röplabdát, így csodát nem várhattam tőlük. Bízom benne, hogy a két vereség nem veszi el a kedvüket, és ha továbbra is szorgalmasan járnak edzésre, idővel boldogabb hétvégéink is lesznek” – mondta Molnár Sándor edző.

(fotók: Kovács Loretta/VRCK)