Szabó: Mindent megteszünk a döntőbe kerülésért

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online Szabó Dáviddal készített interjút, amelyben szó esett a Kistext JP Auto Mercedes elleni negyeddöntőről, illetve a MÁV Előre SC-Foxconn elleni Extraliga-elődöntőről is.

Mint ismert, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika két 3-0-s és egy 3-1-es meccsen győzött a Kistext ellen a negyeddöntőben, és bár Toronyai Miklós vezetőedző szerette volna a lehető legtöbbet pihentetni alapembereit, végül ez csak néha-néha sikerült. Az okokról Szabó Dávid nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

„A Kistextet nem lebecsülve, mert tényleg nagyon odatették magukat, és nehéz meccs lett belőle, de talán a csapatunknak nem volt akkora motiváció ez az ellenük zajló csata” – emlékezett vissza 33 éves átlónk. „Ahogyan az ilyen esetben gyakran előfordul: a fővárosiak kihasználták mindezt, gyakorlatilag minden labdájuk jól pattant, harcosak voltak, le a kalappal előttük, amit nyújtottak. Az akarással szerintem nálunk sem volt gond, de ebből egy görcsös játék jött ki, ami hozta a hibákat. Egyben biztos vagyok, mégpedig abban, hogy az elődöntőben teljesen más mentalitással áll majd ki a csapat.”

A négy között a MÁV Előre SC-Foxconn ellen, hazai pályán kezd majd a Vegyész (2023. április 3., 18:00, Don Bosco Sportközpont), és Szabó bízik a rutinjukban.

„Most indul a bajnokság hajrája, sűrű lesz a program, három-négy naponta kell majd játszani, közben utazni, illetve a maradék időben valamennyit majd regenerálódni” – ecsetelte klubunk saját nevelésű játékosa. „De a playoff az ilyen, sok olyan rutinos játékosunk van, aki részt vett már több ilyen jellegű meccsen, úgyhogy ezzel, a megfelelő ráhangolódással biztosan nem lesz gond. A fiatalok pedig hozzászoknak.”

Az utóbbi hetekben rájár a rúd a GreenPlan-VRCK játékosaira. Leginkább a lázzal járó megfázás az, ami tizedelte az edzésen résztvevők számát. A PSE elleni felkészülési meccsen például Csoma Krisztián volt harcképtelen, Szabó a hétvégére lázasodott be, de a keret több tagja is hagyott ki tréningeket.

„Amit kívánnék magunknak a szezonból hátralévő maradék hetekre az az, hogy ne legyenek sérülések, mert tavaly voltak, és ez rányomta a bélyegét a végjátékra, a szereplésünkre” – mondta Szabó, utalva arra, hogy a tavalyi bronzmeccsen Páez Carlos egyáltalán nem volt bevethető térdsérülése miatt, míg a cserefeladó Csizmadia Tamás az utolsó meccs legelején szenvedett bokasérülést, és így az ütő Lukasz Ciupának kellett feladnia.

„Bízom a srácokban, a csapatban, sokkal többet tudunk annál, mint amit például a Kistext ellen hoztunk. Ugye az utóbbi két szezonban még érmet sem sikerült szereznünk a bajnokságban, mert nemhogy a döntőbe nem kerültünk be, a bronzcsatákat is elbuktuk. Legutóbb négy éve voltunk bajnokok, első lépésben mindent megteszünk azért, hogy bejussunk a döntőbe, aztán pedig azért is, hogy ott jól és eredményesen játsszunk. Ilyenkor, ebben a szakaszban már az dönt, hogy ki, milyen formát mutat az adott napon, pillanatban” – jelentette ki Szabó.