Székesfehérvári túra vár a Vegyészre

Szombat este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a MÁV Előre SC-Foxconn vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában.

A Vegyész az elmúlt három bajnokiját egyaránt megnyerte, sorrendben a MAFC-BME-t (3-2), a Kistextet (0-3) és a listavezető Pénzügyőr SE-t (3-0) is két vállra tudta fektetni. Ennek köszönhetően a tabellán már csak négy pont választja el a második Fino Kaposvártól, és ha mindhárom pontot megszerezné Székesfehérváron, akkor a hazaiakat be is érné.

„Nem lesz egyszerű dolgunk a MÁV otthonában, Kazincbarcikán tőlük egy kellemetlen vereségbe szaladtunk bele” – mondta Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője honlapunk érdeklődésére. „Jó edzőjük, ügyes játékosaik vannak, a légiósok pedig a hátukon cipelik a csapatot. Nem érdemtelenül állnak a harmadik helyen a tabellán, szóval biztos, hogy egy pillanatra sem csökkenhet a koncentrációnk.”

A Fejér megyeiek az előző két hazai meccsükön nyerni tudtak: előbb a DEAC-cal szemben 3-1-re, legutóbb pedig a Kistext ellen 3-0-ra. Idei tíz meccsükből nyolcon is sikerült pontot szerezniük, mindössze egy-egy ízben kaptak ki 3-0-ra vagy 3-1-re.

„Ahogy az utóbbi mérkőzéseken, úgy ezúttal is a saját játékunkkal kell foglalkoznunk” – szögezte le Toronyai. „Debrecenben, a  hétközi kupameccsen úgy sikerült nyernünk, először a szezonban, hogy egyáltalán nem játszottunk jól. A csapat azonban egy felé húzott, kisegítettük egymást, aminek meglett az eredménye. Székesfehérvárra is azért utazunk, hogy nyerjünk, ehhez maximális koncentrációra lesz szükségünk.”

A 18:30-kor kezdődő összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti.