66 perc kellett a győzelemhez a MÁV otthonában

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 66 perc alatt nyerni tudott a MÁV Előre SC-Foxconn vendégeként.

Fűtötte a Vegyészt a visszavágás lehetősége, hiszen a két csapat októberi, kazincbarcikai bajnokiján három szoros játszmában kikapott, de nem is játszott jól. Azóta sikerült rendeznie a sorokat Toronyai Miklós vezetőedzőnek és játékosainak, és Székesfehérváron sem vettek visszább a tempóból.

A hazaiak jól tartották magukat a nyitó játszma elején, a közepén azonban Csoma Krisztiánék feljebb kapcsoltak, és simán előnybe kerültek (16-25, 0-1).

A fordulást követően is igyekezett a MÁV, de Willian Reffatti és Blázsovics Péter is magabiztosan teljesítettek a szélen, Páez Carlos pedig jól szolgálta ki az ütőit. Az újfent a szett derekán kidolgozott előny nem fogyott el, gyorsan megduplázták előnyüket Mudoék (17-25, 0-2).

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a GreenPlan-VRCK, azonban Bibók Balázs pontjaival kapaszkodtak a hazaiak (12-14). Juhász Péterék nem aludtak be, és bár a végén még sikerült a MÁV Előrének faragnia a hátrányából, megakadályozni nem tudta a Vegyészt a meccs megnyerésében (20-25, 0-3).

Sikerének köszönhetően a GreenPlan-VRCK megelőzte a tabellán a MÁV-ot, és ideiglenesen fellépett a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
MÁV Előre SC-Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-16, -17, -20)
VOK, Székesfehérvár, 108 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.
MÁV: Szabó V., Koci 9, Ambrus 1, Boa 11, Doda 10, Kholman 2. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu 1, Bibók 6, Kulcsár. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 9, Juhász 8, Csoma 10, Reffatti 14, Moraes 4. Csere: Kiss M. (liberó), Szabó D. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök a győzelemnek, annak, hogy sikerült visszavágnunk az Előrének. Végig sikerült koncentráltan játszanunk, jól teljesítettünk, remélem, hogy ez fog jellemezni minket az év utolsó meccsén is majd hazai környezetben.