Diákolimpia: az Irinyi és a Szalézi is döntős!

Remek sikert ért el a Röplabda V-VI. „A” korcsoportos Diákolimpián az Irinyi János Református Oktatási Központ és Kollégium, valamint a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, hiszen mind a két együttes bejutott a januári, nyolccsapatos országos döntőbe.

A két kazincbarcikai iskola novemberben a megyei döntőben találkozott egymással, az Irinyiben, a finálé a Szalézi sikerével zárult. A gimnazisták így papíron a könnyebb országos elődöntős csoportba kerültek, míg az irinyisekre a nehezebb feladat várt.

Debrecenben a helyi megyei bajnok Fazekas Gimnázium, a nyíregyházi Széchenyi és a szolnoki Jendrassik várt az Irinyire, de Tóth Máté testnevelő csapata nem talált legyőzőre, így több mint 20 év után az intézmény ismét országos döntőbe jutott.

Miután a Szalézi megnyerte a megyei döntőt, Budapest, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Hajdú-Bihar megye második helyezettjeivel találkozott az elődöntőben. Pásztor Péter gárdája nem botlott, esélyeshez méltón játszott végig, és szintén kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, amelynek Békéscsaba ad otthont 2023. január 20-22. között.

Az Irinyi – egy játékos kivételével – teljes keretét a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika U20-as és U17-es röplabdázói alkotják, míg a Szalézi csapatát is mindössze kettő, nem igazolt játékos egészíti ki.

VI. korcsoportos Diákolimpiát legutóbb 2007-ben nyert kazincbarcikai iskola, nevezetesen a Surányi.

(főcímkép: közös kép a megyei döntőt követően)