Szlovák válogatott centerrel erősítünk

A szlovák válogatottban 2017-ben bemutatkozó center, Ján Tarabus csatlakozik a GreenPlan-VRCK együtteséhez, miután a felek egyéves szerződést kötöttek egymással.

A 27 éves, 202 centiméter magas játékos korábban játszott a Trencinben, a Spartak Komárnóban, a Spartak Myjavában, legutóbb pedig a VKP Bratislavát erősítette. Mindeközben jogi tanulmányait is sikeresen elvégezte Pozsonyban.

„Nagyon izgatott vagyok” – mondta a vrck.hu-nak Tarabus. „Ez egy új kihívás lesz a számomra, amit már nagyon várok, hogy megismerjem az új csapattársakat és klubomat. Kazincbarcika nincs messze Szlovákiától, mégis, teljesen új közegbe csöppenek bele, úgyhogy várom, hogy elkezdjem a pályafutásom ezen fejezetét. Nem lesz minden új a számomra, hiszen nagyjából tudom, hogyan teljesített a klub az utóbbi években, és már játszottam a Don Bosco Sportközpontban MEVZA-meccset. Várom, hogy elkezdjük együtt a közös munkát.”

Különböző okok miatt évek óta két centerrel játszotta végig a szezonokat a Vegyész, ami megterhelő volt az ezen a poszton szereplőknek. Juhász Péter és Rodrigo Moraes ennek ellenére jó szezont zártak, de a fiatal centereink egyelőre nem rendelkeznek élvonalbeli tapasztalattal, így klubunk elégedett, hogy Tarabusszal sikerült bővítenie keretét.

Tarabus már július végén megérkezik Kazincbarcikára, és a sikeres orvosi vizsgálatot követően életbe is lép szerződése.

(főcímkép forrása: VK Mirad Unipo Presov / Facebook)