Szombaton elkezdődik az elődöntő

A GreenPlan-VRCK a Fino Kaposvár vendégeként, szombaton 18 órakor kezdi meg szereplését az Extraliga elődöntőjében. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Az alapszakaszban a somogyiak a második, a mieink a harmadik helyen zártak, ezért kezdhetik ők otthon a párharcot. A Kaposvár Arénában nyert már idén a Vegyész 3-1-re az MVM Magyar Kupa elődöntőjében, majd az aranyszettet is behúzta, amivel kiharcolta a döntőbe kerülést. Az októberi bajnokin azonban simán kikapott 3-0-ra. A Don Bosco Sportközpontban a kupameccsen ugyancsak könnyedén nyert a Kaposvár, míg a bajnokin öt játszmában vereséget szenvedett.

Nehéz tehát még csak megtippelni is, ki lesz a továbbjutó, ráadásul azt is nehéz megmondani, lesz-e hiányzó bármelyik oldalon is. A Kaposvárnál ugyanis többen is betegséggel, kisebb nyavajákkal küzdöttek, ezt Demeter András másodedző mondta a sonline.hu-nak. Azt is elmondta viszont, hogy mindenki hadra fogható lesz a Finónál szombatra, Toronyai Miklós pedig ugyanezt ígéri kazincbarcikai oldalról.

„Szabó Dávid kihagyott két hetet, habár közben is tudott különböző gyakorlatokat végezni, de a teljesértékű munkát a napokban kezdhette meg” – árulta el a GreenPlan-VRCK vezetőedzője honlapunk érdeklődésére. Akire biztosan nem számíthat már Toronyai, az a brazil átló, Caio de Prá, akivel csütörtökön bontott klubunk közös megegyezéssel szerződést.

GreenPlan-VRCK — Kecskemét

A Kistext elleni mérkőzéseken, és már a kupadöntő második felében is Bibók Balázs volt a GreenPlan-VRCK átlója, míg a Kaposvárnál Hubicska Patrik pótolta a sérült Marko Milovanovicsot. Könnyen lehet azonban, hogy szombaton már mind Szabó, mind pedig Milovanovics ott lesznek a kezdőben.

„Jól ismeri egymást a két együttes, négy alkalommal is játszottunk idén, és a tavalyi csapatból náluk valamint nálunk is megmaradt a mag. A péntek főleg videózással telt, a szombat utazással fog, és remélem, hogy a nap végén jó szájízzel térhetünk haza” – mondta Toronyai.

Ciupa a bajnokságban is döntőt játszana

A 18 órakor kezdődő összecsapást a hunvolley.tv közvetíti.