126 perc és 27-25-ös ötödik szettet követően kaposvári előny

Egészen elképesztő első mérkőzést hozott a Fino Kaposvár és a GreenPlan-VRCK Extraliga elődöntőjének első, kaposvári mérkőzése, amely csak az ötödik játszmában, 27-25-re dőlt el a hazaiak javára.

A vendégek kezdték a pontgyártást, és öthöz érve először harcoltak ki kétpontos előnyt. Blázsovics Péterék háromra is növelték a fórjukat, de ezt gyorsan ledolgozták a hazaiak Bögöly Gábor jó nyitásaival. Lukasz Ciupa is remekül szervált, 9-12-re újra meglépett a GreenPlan-VRCK, és ezt az előnyét 18-ig tudta tartani, amikor megtorpant – Toronyai Miklós vezetőedző időt is kért (17-18). 21-hez érve már a Kaposvár vezetett, és végül be is húzta ezt a játékrészt (25-22, 1-0).

A somogyiak nyitották kevesebb hibával a második szettet (7-5), azonban Bibók Balázs elkezdte a pontgyártást, ami az eredményen is megmutatkozott (9-11). Ezúttal is őrizte előnyét a Vegyész (13-16), egy darabig. Nem hagyta magát a Fino, ugyanakkor Páez Carlos szemfüles ejtése a legjobbkor jött (17-20), és most már a vendégek nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból (20-25, 1-1).

Két-két eredményes centertámadással indítottak a csapatok, majd 5-3 után 5-7-et mutatott az eredményjelző, ami elég indok volt Ruben Wolochin számára, hogy kikérje egyik idejét. Tucatnyi szurkolótábora buzdítása mellett a GreenPlan-VRCK meglépett négy egységgel (6-10), ami kettő-három pontossá csökkent, habár azt is magabiztosan tartotta (15-18). Feljött egyre a Kaposvár, Marko Milovanovics ászára pedig egy Toronyai-idő volt a válasz (20-20). Az igencsak izgalmasra sikeredett hajrából a Kazincbarcika jött ki jobban, úgy, hogy 22-21-re a hazaiak vezettek (23-25, 1-2).

Csúnya bakit vétett a játékvezető, és még adott is egy sárgát Páeznek reklamálásért – így indult a negyedik felvonás és 3-0-s hazai vezetéssel. Ebben a szettben a Vegyész futott az eredmény után, és bár egyszer ledolgozta négypontos hátrányát, a játszma második felében ismét nagyra nőtt a különbség, így következhetett az ötödik, mindent eldöntő etap (25-17, 2-2).

Két VRCK-pont után négy hazai született, egyet Páez kapott azért, mert megkérdezte, miért nem fújta le Hiago Garchet feladó kettős érintését… Önerőből is sikerült visszajönni egálra (4-4), a fordulásnál 8-7 volt az állás. Gyorsan kikérte mindkét idejét Toronyai (10-7), majd Hubicska Patrik out-ütésénél reklamáltak blokkot a hazaiak, de a játékvezető nem úgy látta az esetet (10-9). Rendkívül feszült és szoros volt a hajrá, óriási labdamenetekkel tarkítva, és végül minimális különbséggel, túlórában nyerte az elődöntő első mérkőzését a Fino Kaposvár (27-25, 3-2).

Folytatás csütörtökön, Kazincbarcikán.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár (2.) – GreenPlan-VRCK (3.) 3-2 (22, -20, -23, 17, 25)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 200 néző. V.: Szabó P., Adler.
Kaposvár: Garchet 2, Hubicska 13, Sandoval 14, Milovanovics 21, Bögöly 19, Ujacsi 2. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kiss 4, Radovics, El Azari, Vasquez 3. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Vegyész: Páez 6, Ciupa 16, Juhász 14, Bibók 19, Blázsovics 16, Moraes 7. Csere: Dudás (liberó), Árva, Csizmadia, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Fino Kaposvár javára.

Ruben Wolochin: Éppen ilyen párharca számítottam, mint amilyenre az első mérkőzés sikerült. Ez egy remek győzelem volt mindenki, a szurkolóink és a csapat számára egyaránt, de készen kell állnunk a csütörtöki összecsapásra.

Toronyai Miklós: Sajnálom az első szettet, azt mi adtuk le, talán más is lett volna az eredmény. A folytatásban viszont remek röplabdát játszottunk, akárcsak a hazaiak, és a semleges szurkolók biztosan jól szórakoztak, apróságok döntöttek…