U17: készülhetnek serdülőink a döntőre!

Ugyan a hétvégén a Kaposvártól és a Kecskeméttől is kikapott az U17-es élvonalbeli bajnokságban szereplő serdülő csapatunk, mivel korábban biztosította már helyét a legjobb hat között, készülhet a májusi hatos döntőre.

Bokor Elek együttese négy szettben kikapott a Kaposvártól, két szoros és két simább játékrészben. A jóval esélyesebb KESI-vel szemben már a szettrablás sem jött össze, pedig megvolt rá a lehetőség. Az alföldiek edzője, Gyurkó Sándor szerint rengeteget fejlődött a kazincbarcikai mezőnyvédekezés, és bár két vereség volt a hétvégi mérleg, Bokor nem tudott rosszat mondani játékosaira.

„Első mérkőzést kicsit megilletődötten, görcsösen kezdtünk, de szerencsére a második szettben már játékba lendültünk, azt játszotta a csapat, amire képes, és a harmadik szett végjátékban már mi voltunk jobbak. A negyedik szettben már nem tudtuk tartani a lépést Kaposvárral. Kecskemét ellen már jobban kezdtünk, sajnos ellenük is a végjátékban nem sikerült behúznunk a szettet. Második felvonásban ők irányítottak végig, esélyt sem hagytak nekünk, a harmadik szettben ismét partiban voltunk, de jobban koncentráltak. Összességében elégedett voltam a játékunkkal, örülök, hogy sokat léptünk előre védekezésben. Dolgozunk tovább, és gőzerővel készülünk a májusi országos döntőre” – mondta Bokor.

A középszakaszt a DSE nyerte 22 ponttal a KESI (21 pont), a Szolnok (20), a Kaposvár (19) és a Vegyész (18) előtt, és a hatos döntőbe még a Dágnak (16) sikerült becsusszannia, és bár 16 szerzett pontja lett a Pénzügyőrnek és az Egri VSI-nek is, a rosszabb szettarányuk miatt lemaradtak a fináléról.

A döntőnek Kecskemét ad otthont május 13 és 15 között.