Tartalékosan is magabiztos győzelem Dunaújvárosban

Az Extraliga alapszakaszának 18. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaújvárosi KSE vendégeként, aminek köszönhetően megőrizte harmadik helyét a tabellán.

Több fiatal játékosának, így a feladó Óhidi Richárdnak, az átló Miklósi-Sikes Zéténynek, a liberó Csordás Lászlónak és a szélső ütő Fecske Szabolcsnak is lehetőséget adott Toronyai Miklós a kezdőben. Mindenki gyorsan feliratkozott a pontszerzők közé vendég oldalról, Fecske kettőt is szerzett egymás után gyorsan (9-13), majd egy hibát követően újabb két jó ütéssel jelentkezett (10-18). Miklósi-Sikes egy ásszal és egy nagy ütéssel tette le névjegyét, csapata könnyedén nyerte a nyitó felvonást (14-25, 0-1).

A fordulást követően a DKSE kevesebb, a Vegyész több hibával játszott. Garan Bálinték blokkvédekezése jól működött, 10-8-ról 13-15-re módosították ennek is köszönhetően az eredményt. Sikerült ismét visszavenni az irányítást, Óhidi és Bohdan Velicsko vezérletével a játszma második felében a GreenPlan-VRCK szinte állva hagyta a Dunaújvárost (17-25, 0-2).

Mit sem törődtek az eredménnyel a hazaiak, ugyanolyan lelkesen vágtak neki a folytatásnak, borsodi oldalról Miklósi-Sikes volt ekkor több ízben is eredményes, Péter Benedek két támadása után azonban időt kért az ellenfél (9-11). 12-17-nél is időztek a Duna-partiak, és a szett hajrájában szépen kapaszkodtak, összehoztak egy 4-1-es etapot (18-20). Maradtak is izgalmak, de Miklósi-Sikes két jó támadással lezárta az összecsapást (22-25, 0-3).

Toronyai tudott pihentetni, a GreenPlan-VRCK így is hozta a kötelező győzelmet, aminek köszönhetően megőrizte harmadik helyét a tabellán a DEAC előtt.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 18. FORDULÓ
Dunaújvárosi KSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-14, -17, -22)
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, 47 néző. V.: Ladányi, Szarka.
DKSE: Peredi 3, Farkas 7, Kisházi 7, Németh 3, Béres 4, Makó 8. Csere: Kuti (liberó), Papp, Cserép 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Óhidi 4, Péter B. 10, Velicsko 8, Miklósi-Sikes 15, Fecske 5, Garan 8. Csere: Csordás (liberó), Jirásek. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a három ponthoz a csapatnak, de egy kicsit csalódott vagyok a második és a harmadik szett miatt. Legyen ugyanis bárki a háló másik oldalán, ennyire visszaesni koncentrációban nem szabad, ezt mindenkinek meg kell tanulnia kezelni.