Dunaújvárosban vendégszerepel a GreenPlan-VRCK

Vasárnap 17 órától a Dunaújvárosi KSE vendégeként lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 18. fordulójában.

A hazaiak nyeretlenül sereghajtók a 12 csapatos bajnokságban, ami azért nem meglepő, hiszen messze a legfiatalabb átlagéletkorú együttesként vágtak neki a szezonnak. A tabellán a GreenPlan-VRCK-nak 35 pontja van, és amennyiben hozza vasárnap a kötelező három pontot, úgy továbbra is megőrizheti harmadik helyét.

„Két játékosukat leszámítva gyakorlatilag a dunaújvárosi junior csapattal játszunk, és nem is olyan régen a mi juniorjaink négy szettben legyőzték az övéket” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző honlapunknak. „Tiszteljük ellenfelünket, de azt gondolom, ez jó lehetőség lehet néhány játékosunknak arra, hogy felnőtt bajnokin is bizonyítsanak. Ha fejben úgy megyünk bele a találkozóba, ahogyan kell, nem leszünk kényelmesek, akkor nem lehet probléma. Voltunk már azonban könnyelműek a szezonban, erre oda kell figyelni, mert akár a hazaiak is okozhatnak meglepetést, vannak ügyes játékosaik.”

A Vegyész a legutóbbi négy bajnokiját egyaránt megnyerte, szettet is csak egyet bukott. A hét elején a keret tagjai másfél nap pihenőt kaptak, míg volt, aki ez idő alatt megfázással küszködött.

„Két erőltetett menet között most egy kicsit könnyebb időszak vár ránk, kellett a regeneráció és a pihenés. Nem biztos, hogy mindenki pályára tud lépni a hétvégén, hiszen voltak, akik beteget jelentettek” – adott helyzetjelentést a keret állapotáról a 44 éves szakember.