Távozik Bibók Balázs

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a GreenPlan-VRCK és saját nevelésű játékosa, Bibók Balázs. A 23 éves játékos a több játéklehetőség reményében döntött a váltás mellett.

A bátonyterenyei Bibók mindössze iskolai keretek között röplabdázott, amikor még tizenévesen a Vegyész utánpótlásába került. 2018-ban Marek Kardos kezei alatt bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, egy évvel később pedig már nemzetközi mérkőzésen is debütálhatott a török Tokat otthonában. A 23 éves átló a reményei szerint nem végleg int búcsút nevelőegyesületének, de fejlődése érdekében olyan extraligás csapathoz igazol, ahol jó eséllyel kezdőként számolnak vele.

„Fiatal vagyok, és úgy gondolom, hogy az új állomáshelyemen több játéklehetőséget fogok kapni, ezért is fogok dolgozni” – mondta a vrck.hu-nak Bibók. „Szeretnék még visszatérni, mert imádok itt lenni, a legjobb szurkolótábor is itt van, hiányozni fog a közeg, a csapattársak. A szívemhez nőtt Kazincbarcika, hosszú évek óta itt vagyok, de most a saját jövőmre kell gondolnom. Talán kezdő átlóként visszatérek egyszer, nagyon remélem. Megértő volt a vezetőség, Kárpáti László elnöknek és a klubnak csak hálás lehetek, mert remek feltételek mellett röplabdázhattam a Vegyésznél. Megértették az álláspontomat, mivel ők is azt szeretnék, hogy jobb játékos legyek.”

Bibók idén 36 tétmérkőzést játszott a GreenPlan-VRCK-ban, 13 alkalommal volt kezdő, 22 győzelem és 14 vereség volt a mérlege.

Klubunk dolgozói sok sikert kívánnak Bibók Balázsnak céljai elérése érdekében.