Toronyai Miklós is helyet kapott a magyar válogatott szakmai stábjában

Koch Róbert, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitányának kérésére Toronyai Miklós, felnőtt csapatunk vezetőedzője is tagja lesz nemzeti együttesünk edzői stábjának.

A szövetségi kapitány munkáját nem csak Toronyai, hanem a kecskemétiek vezetőedzője, Dávid Zoltán is segíteni fogja.

„Robi felhívott korábban, mit szólnék hozzá, hiszen Zoli mellett még rám gondolt” – árulta el a vrck.hu érdeklődésére 41 éves vezetőedzőnk, aki játékosként több alkalommal is magára ölthette a címeres mezt. „Ha labdát szedni hív be, akkor is megyek, mert a válogatott hívó szavára nem mondok nemet. Játékosként is nagyon szívesen fogadtam a meghívásokat, úgyhogy ez most sincs másképp, mert bármikor, bárki hív, nem fogok nemet mondani. Óriási megtiszteltetésnek veszem ezt a felkérést. Robi edzőként jó csapatot épített, láttam és tudom, honnan jutottak el a jelenlegi szintre a Grazcal. Alig várom, hogy edzőként is hallgassam a Himnuszt.”

A magyar válogatottra május 7-e és 9-e, valamint 14-e és 16-a között játssza Európa-bajnoki selejtezőit – előbb itthon, majd Portugáliában. Rajtunk és a portugálokon kívül a fehéroroszok és a norvégok vannak még a csoportban. Az első helyezett mellett az öt legjobb csoportmásodik lesz ott az őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalon.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)